Bladgewassen

6 x groenten en fruit met het meeste vitamine C voor in je moestuin

Je hoeft geen kas aan te schaffen om een sinaasappelboom in je moestuin te kunnen telen. Er zijn tal van gewone ‘Hollandse’ groenten en fruit die meer vitamine C bevatten. Dit zijn zes groenten- en fruitsoorten met het meeste vitamine C voor in je moestuin.

7 Vergeten groenten die je zelf kunt kweken

Een van de leukste dingen aan het hebben van een moestuin is dat je groenten kunt kweken die je niet snel in de gewone supermarkt kunt vinden. Ik heb ondertussen al aardig wat van deze vergeten groenten uitgeprobeerd en deel er 7 ter inspiratie.

5 Tips voor eetbare bodembedekkers in de moestuin

Je hebt er vast weleens van gehoord: bodembedekkers. Planten die je bodem bedekken, zodat je geen lelijke gaten in je border krijgt, de bodem minder uitdroogt tijdens hete zomers en je minder last hebt van onkruid. In de moestuin kun je dat principe ook prima toepassen, maar dan met eetbare bodembedekkers. Ik deel mijn 5 persoonlijke favorieten.

5 Makkelijke bladgroenten voor de beginnende moestuinier

Als je net begint met moestuinieren kan alles nogal overweldigend zijn. Al die groenten, met elk hun eigen gebruiksaanwijzing. Al die termen, zoals voorzaaien en zaaien in de volle grond, verspenen, dieven en afharden. Oef! Ik raad je aan om lekker klein te beginnen. Bijvoorbeeld door eerst wat makkelijke bladgewassen te kweken. Ik geef je 5 bladgroenten om mee te starten. Bij elke groente kun je meteen een video bekijken hoe je hem kweekt.

10 meest gezonde bladgroentes voor in je moestuin

Alle groenten in je moestuin zijn natuurlijk gezond en bevatten allerlei voedingsstoffen die je nodig hebt, waaronder vitamines en mineralen. Toch zijn er van de bladgroenten een aantal soorten die eruit springen wat betreft voedingswaarde en gezonde stoffen. Dit zijn er negen.

Wintergroente in de moestuin: deze 15 groenten raad ik je aan

Ben je op zoek naar tips voor wintergroente in de moestuin? Dan zit je hier goed. Je krijgt van mij een hele waslijst, inclusief zaai-, plant- en oogsttijd. Dat wordt genieten van jouw moestuin in de winter!

Snijbiet zaaien, uitplanten en oogsten

Snijbiet vind ik persoonlijk een van de makkelijkste groenten om in de moestuin te kweken. Hij is bij mij nog nooit mislukt en ik eet er in totaal een heel jaar van. Het is een ideale groente voor als je een klein moestuintje hebt, want van een paar planten kun je flink wat oogsten. In dit blog vertel ik je stap voor hoe snijbiet zaaien, uitplanten en oogsten in zijn werk gaat.  

Tags:

Veldsla zaaien: ideaal als wintergroente

In de moestuin is veldsla onmisbaar. Tenminste als je in de winter ook nog wat lekkere groente wil kunnen oogsten. In dit blog leg ik je stap voor stap uit hoe veldsla zaaien, onderhouden en oogsten in zijn werk gaat. Wees gerust: het is supersimpel!

Winterpostelein zaaien én meerdere keren oogsten

Een groente die je niet snel in de supermarkt zult vinden en dus extra leuk is om zelf te kweken: winterpostelein. Een heerlijke vergeten groente voor in de wintermaanden. In dit blog lees je hoe winterpostelein zaaien het makkelijkst gaat en hoe je ervoor zorgt dat je maandenlang kunt oogsten.

Nateelt in de moestuin: langer genieten van eigen groenten

Nateelt. Lang niet iedereen doet eraan en dat is zonde. Want je verlengt het moestuinseizoen zo met een paar maanden. In dit blog geef ik je tips voor een slimme nateelt in de moestuin. Zaaien maar!

Tags:

Andijvie zaaien, planten en oogsten

Wil jij succesvol andijvie kweken in jouw moestuin? Dan is het handig om je van tevoren een beetje in te lezen. Met deze tips wordt andijvie zaaien, planten en oogsten een eitje!

Tags:

Nieuw-Zeelandse spinazie kweken: van zaaien tot oogsten

Deze groente ontdekte ik twee jaar geleden en ik ben groot fan: Nieuw-Zeelandse spinazie. Een lekkere bladgroente die een ideale vervanger is voor spinazie in de zomer. Ik leg je stap voor stap uit hoe je succesvol Nieuw-Zeelandse spinazie kweekt.

Rucola zaaien, verzorgen en oogsten: alles stap voor stap uitgelegd

Dit is een van de eerste groenten die ik in mijn moestuin en moestuinbak kweekte: rucola. Een lekker pittige slasoort die bij mij nog nooit mislukt is. En bij jou ook niet als je mijn tips leest. Dus hup, aan de slag met rucola zaaien!

Tags:

-

Spinazie zaaien: zo krijg jij een succesvolle oogst

Wil jij spinazie zaaien in jouw moestuin? Om teleurstelling te voorkomen, is het slim om op een paar dingen te letten. In dit blog lees je precies wat je wel en niet moet doen om een goede oogst te krijgen.

Tags:

Moestuinkriebels? Deze groenten kun je zaaien in januari

Op het echte moestuinseizoen moet je nog even wachten tot maart, maar echte moestuingekkies, zoals ik, beginnen al met groente zaaien in de winter. Ik vertel je welke groente je kunt zaaien in januari.

Zaaien in september? Er kan meer dan je denkt!

Het hoogseizoen qua moestuinieren is wel zo ongeveer voorbij, maar dat wil niet zeggen dat je niet meer kunt zaaien in september. Het is een ideale manier om ook in de wintermaanden wat op je lapje te hebben staan én te kunnen oogsten. Dus zaaien maar!

Kiemgroenten kweken

Lekker door een salade of op een sandwich, maar ook perfect om jouw feestmaal mee op te leuken: kiemgroenten. Ze zitten boordevol gezonde stoffen, zijn lekker knapperig en… je kunt ze zelf kweken. Ik leg je in 5 stappen uit hoe.

Tags: