bloemen

Plukbloemen in de moestuin: praktische tips voor jouw eigen pluktuin

Een moestuin is er niet alleen voor groenten, fruit en kruiden. Je kunt er ook prima plukbloemen kweken. Ik geef je een paar handige tips om jouw pluktuin te beginnen.

5 Tips voor eetbare bodembedekkers in de moestuin

Je hebt er vast weleens van gehoord: bodembedekkers. Planten die je bodem bedekken, zodat je geen lelijke gaten in je border krijgt, de bodem minder uitdroogt tijdens hete zomers en je minder last hebt van onkruid. In de moestuin kun je dat principe ook prima toepassen, maar dan met eetbare bodembedekkers. Ik deel mijn 5 persoonlijke favorieten.

Groenbemesters zaaien in de moestuin: waarom, wanneer en hoe doe je dat?

Een gezonde bodem is de basis voor een goede oogst. En dat kun je op allerlei verschillende manieren bereiken. Een ervan is groenbemesters zaaien in jouw moestuin. Hoe dat precies werkt, wanneer en hoe je ze zaait, leg ik je in dit blog allemaal uit.

11x eetbare bloemen voor in jouw moestuin

In een moestuin horen wat mij betreft ook bloemen. Zonder bloemen geen bijen en zonder bijen geen bevruchting. Bloemen staan bovendien prachtig in de moestuin én ook op je bord. Want je kunt meer bloemen eten dan je denkt! Dit zijn elf eetbare bloemen.