De moestuin per maand

De moestuin in april: het zaaien en uitplanten kan beginnen!

Hoera! De lente is begonnen en het moestuinseizoen is in volle gang. Ik vertel je wat je allemaal kunt zaaien en uitplanten in april.

De moestuin in maart: wat kun je allemaal al zaaien en planten?

Het is maart. Het moestuinseizoen is geopend! Maar wat kun je deze maand eigenlijk allemaal doen? Ik vertel je alles over de moestuin in maart: van zaaien, tot uitplanten en oogsten. Inclusief handige tips.

De moestuin in februari: wat kun je allemaal doen?

Sta jij ook te trappelen om het nieuwe moestuinseizoen in te gaan? Ik ook! Ik ben wel klaar met die winter. Ik vertel je wat je allemaal kunt doen thuis en in de moestuin in februari.

Moestuinkriebels? Deze groenten kun je zaaien in januari

Op het echte moestuinseizoen moet je nog even wachten tot maart, maar echte moestuingekkies, zoals ik, beginnen al met groente zaaien in de winter. Ik vertel je welke groente je kunt zaaien in januari.

De moestuin in december: 7 tips om nu mee aan de slag te gaan

Het is december. De tijd van kleurige bloemen, vlinders, bijen en enthousiast groeiende vruchtgewassen is voorbij. Gelukkig zijn er nog best wat dingen waar ik me in de wintermaanden prima mee vermaak. Zowel in de moestuin als thuis op de vensterbank. Ik geef je mijn tips over de moestuin in december.

De moestuin in november

Het echte moestuinseizoen is helaas voorbij. De moestuin in november ziet er wat minder groen en vol uit dan in de lente en zomer. Maar je kunt echt wel wat dingen doen deze maand. Ik laat je zien hoe de maand november er in mijn moestuin uitziet.

De moestuin: dit kun je nog zaaien in oktober

Het is herfst en dat betekent dat het moestuinseizoen langzaam op zijn eind loopt. Altijd een “even slikken”-momentje hier. Toch zijn er nog een paar gewassen die je kunt zaaien in oktober en kun je ook wat klusjes doen. Nog geen verveling dus in de moestuin in oktober!

Zaaien in september? Er kan meer dan je denkt!

Het hoogseizoen qua moestuinieren is wel zo ongeveer voorbij, maar dat wil niet zeggen dat je niet meer kunt zaaien in september. Het is een ideale manier om ook in de wintermaanden wat op je lapje te hebben staan én te kunnen oogsten. Dus zaaien maar!

Zaaien in augustus? Deze groenten zijn geschikt

Wil je nog wat uitplanten of zaaien in augustus? Dat kan prima! Er zijn nog best wat leuke opties voor de moestuin in augustus. Ik geef je een handig overzicht.

Zaaien in juli en andere dingen die je deze maand kunt doen in de moestuin

Het is zomer! En dat betekent dat veel gewassen ondertussen al gezaaid zijn. Maar toch zijn er nog best wat zaaimogelijkheden en heel wat andere dingen die je kunt doen deze maand. Ik vertel je alles over de moestuin in juli. Van zaaien tot oogsten en klusjes zoals het dieven van je tomaten, het stekken van aardbeien en mulchen. Aan de slag!

Zaaien in juni en andere praktische tips voor de moestuin

Ik weet niet hoe het bij jou is, maar ik heb vorige maand al veel zaden de grond in gestopt. Zo langzaamaan ben ik al de eerste groenten aan het oogsten. Maar er is nog genoeg te zaaien in juni. Uitplanten ook trouwens. Ik geef je naast het zaaien en uitplanten allerlei praktische tips voor de moestuin in juni.

De moestuin in mei: genoeg te doen!

Mei is toch wel een van mijn favoriete maanden in de moestuin. Het begint al lekker warm te worden en er staat al aardig wat vers groen op mijn lapje. Het kan misschien ook een beetje overweldigend zijn als je net begonnen bent met moestuinieren: wat moet en kun je allemaal doen deze maand? Ik geef je een handig overzicht van de moestuin in mei.

Tags:

-