Duurzaamheid

Biologisch tuinieren: hoe werkt het in de praktijk en waarom vind ik het belangrijk?

Ik moestuinier nu ondertussen 8 jaar en ik kweek biologische groenten, fruit en kruiden. Maar wat is biologisch tuinieren nou eigenlijk? En waarom heb ik ervoor gekozen om op deze manier te moestuinieren en niet op de ‘gewone’ manier?

10 simpele tips voor het maken van een diervriendelijke tuin

Wil jij meer vogels, egels, insecten en andere dieren aantrekken in jouw tuin? Dat is makkelijker dan je denkt. Met deze 10 tips creëer jij een diervriendelijke tuin waar het voor jou ook heerlijk toeven is. 

7 Duurzame verzorgingsproducten: van zeep tot menstruatieondergoed

Wie mij al wat langer volgt, weet dat ik probeer om steeds duurzamer te leven. Elke keer breid ik de terreinen waarop ik duurzaam leef weer een klein beetje uit. Behalve een duurzame (moes)tuin en kledingkast probeer ik ook steeds meer duurzame verzorgingsproducten te gebruiken. Ik vertel je wat voor producten ik allemaal gebruik en hoe ze bevallen. 

De voor- en nadelen van biologische zaden voor de moestuin

Heb jij een eigen moestuin en wil je zaden kopen? Misschien twijfel je dan wel of je voor ‘gewone’ of biologische zaden moet gaan. In dit blog deel ik mijn mening en vertel ik wat de voordelen en nadelen van biologische zaden zijn.

Vegan kant- en- klaar maaltijden van Plant B: review

Wil je (vaker) vegan eten, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen of heb je weinig tijd om zelf te koken? Dan zijn de vegan kant- en-klare maaltijden van Plant B misschien wel iets voor jou. Een tijdje terug mocht ik ze testen en ik deel graag mijn ervaring met jou.

Tags:

-

11 x duurzame kerstcadeaus om te geven of vragen 

Wil je zo duurzaam mogelijk leven? Heb je geen idee wat je met kerst moet geven of vragen? Ik ga je helpen. Ik geef je tips voor duurzame kerstcadeaus van kaarsen tot sokken en van boeken tot iets leuks voor in de moestuin.

Duurzame verf voor allerlei klussen in tuin en huis

Ik ben een natuurmens en ben dol op hout. In huis heb ik veel tweedehandse houten meubels, mijn printlijsten aan de muur zijn van hout en mijn tuintafel ook. Nadeel van hout: het vergt over het algemeen meer onderhoud dan kunststof. Maar dat heb ik er graag voor over, helemaal nu ik een duurzame verf gevonden heb.

Tags:

Duurzame kledingkast: 5 praktische tips

e kledingindustrie staat helaas bekend om haar niet duurzame manier van produceren. Vervuiling, waterverspilling en nog maar niet te spreken over de arbeidsomstandigheden. Voor mij een reden om te gaan voor een meer duurzame kledingkast. Hoe pak ik dat aan?

Duurzaam leven, hoe doe je dat? Mijn persoonlijke tips

Duurzaam leven. Dat kan natuurlijk op tig verschillende manieren. Heb je geen idee waar te beginnen? Ik deel wat praktische tips uit mijn persoonlijke leven. Want met wat kleine aanpassingen, kun je al een heel eind komen.

13 tips voor een duurzame (moes)tuin

Duurzaam tuinieren is iets wat ik steeds meer probeer te doen. Beter voor het milieu en fijner voor alles wat in de tuin groeit, bloeit, zoemt en zingt. Op allerlei mogelijke manieren doe ik mijn best: van bemesting tot water geven. Ik geef je praktische tips voor een duurzame (moes)tuin.