Knol, bol- en wortelgewassen

7 Vergeten groenten die je zelf kunt kweken

Een van de leukste dingen aan het hebben van een moestuin is dat je groenten kunt kweken die je niet snel in de gewone supermarkt kunt vinden. Ik heb ondertussen al aardig wat van deze vergeten groenten uitgeprobeerd en deel er 7 ter inspiratie.

Winterwortel: van zaaien tot oogsten

Winterpeen, oftewel winterwortel kweken is ideaal als je een wat kleinere moestuin hebt. Hij heeft niet veel ruimte nodig en het is een welkome aanvulling op kolen, die je ook wat later in het jaar oogst. In dit blog vertel ik je hoe je winterwortel kunt zaaien, uitdunnen en oogsten.

Tags:

Pastinaak: van zaaien tot oogsten

Pastinaak is wat mij betreft een groente die niet in je moestuin mag ontbreken. Hij neemt niet veel ruimte in beslag en je kunt hem oogsten als er steeds minder groente in je moestuin staat. In dit blog lees je hoe jij pastinaak kunt kweken: van zaaien tot oogsten.

Tags:

Plantuitjes: planten, verzorgen en oogsten

Uien, ik ben er dol op. Wanneer eet ik ze niet eigenlijk? Superleuk om ze zelf te kweken in mijn moestuin. Maar hoe doe je dat? Ik leg je alles uit over plantuitjes planten en uiteraard ook over hoe je zorgt voor een succesvolle oogst.

Knoflook kweken: van planten tot oogsten

Ben je net zoals ik een knoflookmonster? Hoe leuk is het dan om jouw eigen knoflook te kweken? Het is een gewas dat je lekker lang kunt bewaren, dus je hebt maanden plezier van je oogst. In dit blog leg ik je stap voor uit hoe je knoflook kunt poten, onderhouden én oogsten.

Tags:

Nateelt in de moestuin: langer genieten van eigen groenten

Nateelt. Lang niet iedereen doet eraan en dat is zonde. Want je verlengt het moestuinseizoen zo met een paar maanden. In dit blog geef ik je tips voor een slimme nateelt in de moestuin. Zaaien maar!

Tags:

Wortel kweken: zaaien, uitdunnen en oogsten

Wortels zaaien is ideaal als je maar een klein stukje grond of alleen een moestuinbak hebt. Ze nemen niet veel ruimte in beslag, dus er is altijd wel plek voor een rijtje. Wil jij ook lekker knapperige wortels kweken? Ik leg je stap voor stap uit hoe je dat aanpakt.

Radijs kweken: van zaaien tot oogsten stap voor stap uitgelegd

Radijs is de ideale groente voor als je van snel resultaat houdt en weinig ruimte in je moestuin hebt. Ik dit blog leer je radijs zaaien, uitdunnen en verzorgen, zodat jij straks lekker knapperige knolletjes kunt oogsten.

Tags:

Zaaien in september? Er kan meer dan je denkt!

Het hoogseizoen qua moestuinieren is wel zo ongeveer voorbij, maar dat wil niet zeggen dat je niet meer kunt zaaien in september. Het is een ideale manier om ook in de wintermaanden wat op je lapje te hebben staan én te kunnen oogsten. Dus zaaien maar!

Aardappels kweken in een kleine moestuin? Gewoon doen!

Als je net zoals ik een kleine moestuin hebt of moestuiniert in bakken en potten, wil je zuinig omgaan met je ruimte. Maar dat betekent niet dat je aardappels kweken meteen moet afschrijven. Ik reserveer altijd een klein stukje in mijn moestuin voor de aardappels. En aardappels kweken in pot of een zak is ook een leuke optie. Ik leg je precies uit hoe jij heerlijke aardappels tevoorschijn tovert.

Wat is mulchen en waarom moet jij het toepassen?

Misschien heb je er wel eens van gehoord: mulchen. Maar wat is mulchen precies en waarom is het zo belangrijk voor je moestuin? Ik leg het je allemaal uit.