Koolgewassen

6 x groenten en fruit met het meeste vitamine C voor in je moestuin

Je hoeft geen kas aan te schaffen om een sinaasappelboom in je moestuin te kunnen telen. Er zijn tal van gewone ‘Hollandse’ groenten en fruit die meer vitamine C bevatten. Dit zijn zes groenten- en fruitsoorten met het meeste vitamine C voor in je moestuin.

Mijn 5 favoriete kolen om te kweken in de moestuin

Kolen kweken, ik doe het met groot plezier. Kolen nemen dan ook ongeveer een vierde van mijn hele moestuin in beslag. Waarom? Ik vind ze heerlijk, je kunt er alle kanten mee op in de keuken en ze zijn prachtig om te zien. In dit blog deel ik mijn favoriete koolsoorten die elk jaar trouw weer in mijn moestuin staan.

7 Vergeten groenten die je zelf kunt kweken

Een van de leukste dingen aan het hebben van een moestuin is dat je groenten kunt kweken die je niet snel in de gewone supermarkt kunt vinden. Ik heb ondertussen al aardig wat van deze vergeten groenten uitgeprobeerd en deel er 7 ter inspiratie.

10 meest gezonde bladgroentes voor in je moestuin

Alle groenten in je moestuin zijn natuurlijk gezond en bevatten allerlei voedingsstoffen die je nodig hebt, waaronder vitamines en mineralen. Toch zijn er van de bladgroenten een aantal soorten die eruit springen wat betreft voedingswaarde en gezonde stoffen. Dit zijn er negen.

Bloemkool kweken: van zaaien tot oogsten

Bloemkool. Het is niet de meest makkelijke groente om te kweken, maar als het lukt, dan heb je ook wat. In dit blog vertel ik je hoe je jouw eigen bloemkool kunt kweken en hoe je hem kunt oogsten en bewaren. En als kers op de taart, deel ik ook nog heerlijke recepten.

Tags:

Koolrabi in de moestuin: van zaaien tot oogsten

Koolrabi is een beetje een vergeten groente die je niet standaard in de supermarkt ziet liggen. Daarom extra leuk om dit lekkere knolgewas in je moestuin te hebben. Goed om te weten: deze koolsoort is veel sneller oogstbaar dan andere kolen en neemt veel minder ruimte in beslag. Handig in een kleine moestuin. Ik leg je uit hoe je koolrabi opkweekt.

Tags:

Wintergroente in de moestuin: deze 15 groenten raad ik je aan

Ben je op zoek naar tips voor wintergroente in de moestuin? Dan zit je hier goed. Je krijgt van mij een hele waslijst, inclusief zaai-, plant- en oogsttijd. Dat wordt genieten van jouw moestuin in de winter!

Succesvol spruiten zaaien, uitplanten en oogsten

Wil jij zelf spruiten zaaien en vervolgens lekker veel oogsten uit jouw eigen moestuin? Spruitjes kweken is niet heel ingewikkeld, maar het is wel handig om wat dingen te weten over hoe je de grond klaarmaakt, bemesting, water geven en op tijd oogsten. Als je de stappen in dit blog volgt, komt het helemaal goed.

Broccoli kweken: van zaaien en uitplanten tot oogsten

Broccoli is niet de allermakkelijkste groente in de moestuin, maar ik heb deze groente er toch elk jaar instaan. Tot nu toe gaat dat prima! In dit blog leg ik je stap voor stap uit hoe jij succesvol broccoli kunt kweken. Ook geef ik je tips voor soorten die minder snel doorschieten.

Tags:

Boerenkool zaaien, uitplanten en oogsten: zo doe je dat

Wil jij boerenkool kweken in jouw moestuin? Doen! Het is een supergezonde groente en als je weet hoe, is het redelijk simpel een leuke oogst te krijgen. Ik leg je stap voor stap uit hoe boerenkool zaaien, uitplanten en oogsten in zijn werk gaat.

Zaaien in september? Er kan meer dan je denkt!

Het hoogseizoen qua moestuinieren is wel zo ongeveer voorbij, maar dat wil niet zeggen dat je niet meer kunt zaaien in september. Het is een ideale manier om ook in de wintermaanden wat op je lapje te hebben staan én te kunnen oogsten. Dus zaaien maar!

Palmkool zaaien, opkweken en oogsten: zo doe je dat

Voordat ik startte met moestuinieren had ik er nog nooit van gehoord: palmkool. Nu is het een van mijn favoriete groentes in mijn moestuintje. Heb net zoals ik een kleine moestuin? Laat je niet tegenhouden, want hij groeit vooral de hoogte in. Ik leg je stap voor stap uit hoe je moestuin kunt zaaien, opkweken en oosten. 

Tags:

-

Wat is mulchen en waarom moet jij het toepassen?

Misschien heb je er wel eens van gehoord: mulchen. Maar wat is mulchen precies en waarom is het zo belangrijk voor je moestuin? Ik leg het je allemaal uit.