Kruiden

Een eetbare siertuin: the best of both worlds

Veel mensen met een grote tuin die hun eigen groenten en kruiden willen kweken, maken een deel van de tuin vrij voor het aanleggen van een moestuin. Dat kan natuurlijk prima, maar hoeft niet. Je kunt ook een eetbare siertuin aanleggen. Jouw eetbare planten staan dan gewoon in de border, tussen de sierplanten. Ik geef je tips voor groenten en kruiden die het supermooi doen in een sierborder.

9 theekruiden die je heel makkelijk zelf kunt kweken

Ben jij ook een echte theeleut? Waarom dan niet je eigen theekruiden kweken? Superleuk om te doen en helemaal niet moeilijk. Ik geef je 9 leuke tips voor kruiden waarmee je jouw eigen theetuin kunt maken.

Zelf peterselie kweken: van zaaien tot oogsten

Als er iets leuk en slim is om zelf te kweken, dan zijn dat kruiden. Per kilo vaak duur in de winkel en zelf heel simpel te kweken. Ik leg je stap voor stap uit hoe peterselie zaaien en opkweken in zijn werk gaat.

Tags:

7 x wilde eetbare planten in je moestuin

Wist je dat je moestuin misschien wel groter is dan je denkt? Plekken waar onkruid groeit, zou je eigenlijk ook een moestuin kunnen noemen. Dit zijn zeven wilde planten in je moestuin.

7 rustgevende kruiden die je zelf kunt kweken

Ben je gevoelig voor stress? Dan is (moes)tuinieren de ultieme manier om tot rust te komen. Lekker met je handen in de aarde helpt je stressniveau verlagen. Wil je dubbel ontstressen? Kweek dan rustgevende kruiden. Ik geef je 7 tips.

10 kruiden en groenten waar veel magnesium inzit 

Magnesium is ontzettend belangrijk voor je gezondheid. Het zit onder andere in granen, noten, fruit, kruiden en groenten. In dit blog geef ik je 10 tips voor kruiden en groenten met veel magnesium die je in je eigen moestuin kunt kweken.

Tags:

-

Je eigen kruidentuin maken: tips en leuke ideeën

Ik kan het iedereen aanraden: je eigen kruidentuin maken. Heerlijk om kruiden uit eigen tuin vers te plukken op het moment dat jij ze nodig hebt. Of het nou is voor door een gerecht of voor het zetten van een lekker kopje kruidenthee. In dit blog help ik jou om je kruidentuin aan te leggen. Ook als je geen tuin, maar een balkon of alleen binnen ruimte hebt. Aan de slag!

De 5 beste methodes om kruiden te drogen

Hoe heerlijk is het om een mooie voorraad gedroogde kruiden in je voorraadkast te hebben? Dan heb je altijd kruiden bij de hand voor een lekkere kop thee of als smaakmaker in je favoriete recepten. Dit zijn de beste methodes om kruiden te drogen om hun kleur, geur en versheid te behouden. 

Tags: