Ongedierte/ziektes

Plaagdieren bestrijden in de moestuin zonder gif

Als je net zoals ik biologisch tuiniert, dan gebruik je geen chemische bestrijdingsmiddelen in jouw moestuin. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je geen last kunt hebben van bekende plaagdieren, zoals slakken, rupsen van het koolwitje, de zwarte bonenluis en de preimineervlieg. Wat doe je dan om jouw groenten te beschermen. Ik geef je een paar praktische tips voor natuurlijke bestrijding.

Bladziektes/bladschimmels: van meeldauw tot phytophthora

Vroeg of laat krijgt iedereen met een moestuin ermee te maken: bladziektes. Vaak veroorzaakt door bladschimmels. In dit blog vertel ik je over de meest voorkomende bladziektes en wat je ertegen kunt doen.

Zwarte bonenluis bestrijden

Het kan soms een ware plaag zijn: de zwarte bonenluis. Meestal arriveert hij eind mei of in de maand juni. Als je niets doet, zien je tuinbonen binnen de kortste keren zwart van de luizen. Je opbrengst wordt er lager van en in het ergste geval kan je bonenplant afsterven. Zonde! Wees er dus op […]

Slakken bestrijden met aaltjes

Heb je een moestuin en word je gek van de slakkenvraat? In deze video laat ik je zien hoe je slakken kunt bestrijden met aaltjes.

Ontslakken: 8 tips om slakken in je moestuin te bestrijden

Hoe voorkom je dat al jouw groentes worden opgegeten door slakken? Ik geef je tips die ik zelf heb uitgeprobeerd en die bij mij het beste werken.