Vruchtgewassen

Wat te doen met groene tomaten? 7 tips

Je hebt tomaten in allerlei kleuren: rood, paars, geel, gestreept. Je kunt het zo gek niet bedenken. Sommige tomatensoorten zijn groen van kleur, zoals de Green Zebra. Als je erin knijpt en het vruchtvlees is zacht, zijn deze tomaten rijp. Groene tomaten smaken net zo heerlijk zoet als de gangbare tomaten. Als die laatste soorten groen zijn, zijn ze nog niet rijp. Kun je nog wat met deze tomaten in je moestuin? Zeker! Niet weggooien dus die groene tomaten. Je krijgt 7 tips om deze onrijpe vruchten nog te gebruiken.

Tags:

Welke soorten courgettes voor in de moestuin zijn eetbaar?

Courgettes heb je in alle soorten en maten. Van langwerpige tot bolle exemplaren en allerlei varianten in verschillende kleuren geel en groen. Ik zoek uit welke soorten courgettes eetbaar zijn en welke niet.

Tags:

Wilde aardbeien in je moestuin: welke kun je eten?

Heb jij aardbeien in je moestuin? Naast gecultiveerde soorten met heerlijke grote vruchten zijn er ook wilde soorten. Er is zelfs een schijnaardbei. Ontdek welke aardbeien spontaan in je moestuin groeien en welke je kunt eten.

Tags:

Pompoen kweken: van zaaien tot uitplanten en oogsten

Pompoen kweken alleen geschikt voor een enorme moestuin? Nee joh. Met een beetje creativiteit kan het ook in een kleinere moestuin of in pot. In dit blog leg ik je stap voor stap uit hoe pompoen zaaien, planten en oogsten in zijn werk gaat.

Tags:

12 heerlijke recepten met courgette

Als je courgette kweekt, ken je het vast wel. In de zomer weet je van gekkigheid niet meer wat je met al die courgettes kunt doen. Gelukkig is courgette is een bijzonder veelzijdige en lekkere groente. De zachte smaak en de stevige textuur van het vruchtvlees maken deze groente tot een favoriet in de keuken. Je kunt misschien beter vragen: wat kun je allemaal niet maken met courgette? Dit zijn twaalf lekkere recepten met courgette om je vingers bij af te likken. Zo kom jij wel van die voorraad af. 

Tags:

Komkommer kweken (in pot): van zaaien tot oogsten

Al een paar jaar kweek ik mijn eigen komkommers. Gewoon in pot in mijn achtertuintje. Want komkommer kun je laten kruipen, maar ook laten klimmen. Handig als je wat minder ruimte hebt. In deze blog kun je alles lezen over komkommer kweken: van zaaien tot oogsten.

Paprika zaaien en kweken (in pot)

Zelf paprika zaaien en opkweken is minder moeilijk dan je zou denken. In de volle grond doen paprikaplanten het meestal niet zo heel goed. Paprika kweken in pot of in een kas is het beste. Binnen op de vensterbank kan ook als je tuin of balkon niet zonnig genoeg is. In dit blog leg ik je stap voor stap uit hoe je paprika zaait, verpot en succesvol grootbrengt.

Aardbeienstekken maken: zo doe je dat

Als je eenmaal aardbeienplantjes hebt, hoef je in principe nooit meer nieuwe te kopen. Je kunt aardbeien namelijk heel makkelijk stekken. Ik leg je uit hoe aardbeienstekken maken precies werkt. Wees gerust: een kind kan de was doen.

Courgette kweken: van zaaien tot oogsten stap voor stap uitgelegd

Ik heb zelf natuurlijk een heel klein moestuintje van slechts 6m2, maar ik vind courgette veel te lekker, dus ik maak er elk jaar toch een beetje ruimte voor vrij. In dit blog leg ik je uit hoe courgette kweken in zijn werk gaat. Van courgette zaaien tot oogsten.

Muizenmeloen kweken in eigen tuin of op balkon

De Muizenmeloen, oftewel cucamelon, is een vruchtgroente die je echt een keer moet kweken. Wat een leuke en lekkere groente is dit zeg! Ik heb hem vorig jaar voor het eerst in pot gekweekt en vertel je precies hoe jij ook zoveel van die schattige vruchtjes kunt oogsten dit jaar.

Tomaat kweken (in pot)

Het is maart en dat betekent tomaten zaaien! Zelf kies ik voor tomaten kweken in pot, omdat mijn moestuin te klein is om ze daarin te zetten. En in pot werkt het ook helemaal prima. Ik leg je stap voor stap uit hoe jij heerlijke tomaten kweekt: van zaaien tot uitplanten, dieven, toppen en oogsten.

Peper kweken op de vensterbank

Zelf peper kweken is helemaal niet zo moeilijk en het staat ook nog eens gezellig van die rode vruchten aan je plant. Zelf kweek ik peper eigenlijk altijd binnen. Daar is het lekker warm en zonnig. Precies waar pepers van houden. Ik leg je stap voor stap uit hoe peper kweken op jouw vensterbank werkt.

Hoe mijn courgetteplant in een IVF-traject belandde

Krijgt jouw courgetteplant ook maar geen baby’s? Ik vertel je hoe je de bevruchting een handje kunt helpen.

Tags: