Met meer vertrouwen, plezier en rust moestuinieren?

Doe dan een van mijn online moestuincursussen. Lees hier meer

Menstruatieondergoed snuggs: review

Tot een paar jaar terug dacht ik helemaal niet na over mijn menstruatie en al dat maandverband, die tampons en inlegkruisjes die ik er elke maand doorheen joeg. Totdat ik op Instagram opeens een post zag over menstruatieondergoed. Daar wilde ik meer over weten. Ik heb het merk snuggs getest. In deze review deel ik mijn ervaringen met jou.

Duurzame menstruatieproducten

Sinds ik moestuinier ben ik me veel bewuster wat bepaalde producten voor impact hebben op de bodem en het milieu. Zo realiseerde ik me dat het katoen dat gebruikt wordt voor menstruatieproducten vaak pesticiden bevat en een negatieve impact heeft op de gebieden waar het gekweekt wordt. Ik stapte daarom 2 jaar terug over op duurzame menstruatieproducten.

Mijn maandverband, tampons en inlegkruisjes waren van biologisch katoen en de verpakking biologisch afbreekbaar. Maar ja, je gebruikt het nog steeds maar 1x en gooit het dan weg. Eigenlijk best zonde. Bovendien wilde ik liever niet meer iets in me stoppen tijdens mijn menstruatie (tampons) en vond ik inlegkruisjes toch wel een beetje stinken. Een menstruatiecup leek me niets. Te veel gehannes daar van binnen, terwijl ik me al zo ellendig voel. Ja, ik ben helaas iemand die echt veel last heeft van haar menstruatie. Zowel de dagen ervoor (evil take-over van hormonen en dus bloedchagrijnig en huilerig) als tijdens de menstruatie (ik loop echt leeg de eerste 2 dagen en voel me dan slap en duizelig).

En toen zag ik onlangs een post van een medemoestuinier voorbijkomen over menstruatieondergoed van snuggs waar ze heel enthousiast over was. Nieuwsgierig als ik ben, bestelde ik via haar kortingscode 3 onderbroeken om te testen.

Beter voor het milieu

Wat ik fijn vind aan snuggs is dat de onderbroeken in de EU worden gemaakt op een ethische manier. Met het dragen van dit menstruatieondergoed zorg je bovendien voor een lagere voetafdruk op het gebied van CO2, water, fossiele grondstoffen en afval dan bij het dragen van maandverband en tampons. Maar, hoor ik je denken, hoe werken die dingen nou? Ik zal het uitleggen.

Wasbaar menstruatieondergoed snuggs

Menstruatieondergoed zijn onderbroeken die vocht absorberen. De onderbroek van snuggs is net zo dun als een gewone onderbroek, maar het kruis is iets dikker. Daar zit een absorberende en antibacteriële laag die 99% van de bacteriën doodt. Ook wordt geur geabsorbeerd. Die laag is trouwens maar 1,5 millimeter dik. Valt reuze mee dus. Je loopt echt niet met zo’n zeemlap rond die je in een wielrenbroek hebt.

Hoe “zwaarder” het model dat je kiest, hoe groter het oppervlakte van de absorberende laag. Dit is het bikinimodel “light”.

Je kunt het ondergoed wassen. Eerst met koud water om het bloed eruit te krijgen en daarna kunnen ze in de wasmachine. Omdat ik niet zo heel veel onderbroeken heb en bewust niet vaak was, doe ik het zo: na gebruik was ik hem met de hand met koud water en een beetje wasmiddel. Dan laat ik hem drogen en gebruik hem de volgende dag weer. Daarna gooi ik hem in de was. Op die manier heb ik er minder nodig. Het ligt natuurlijk ook helemaal aan de duur van je menstruatie hoeveel onderbroeken je nodig hebt. In principe kun je 8-10 uur met je onderbroek doen. De eerste twee dagen ben ik zo heftig ongesteld dat ik hem na 8 uur echt wel moet vervangen. Op de lichte dagen draag ik hem langer.

Menstruatieondergoed: van high waist tot bikini

Afhankelijk van hoe heftig je menstrueert heb je light, medium en heavy-onderbroeken. Ik gebruik zelf de high waist “heavy” van tencel voor de eerste 2 dagen (maat M) ’S Nachts gebruik ik deze ook of de hugger van gerecycled nylon (maat M). Zodra de ergste menstruatiedagen voorbij zijn stap ik over op het classic model “middle” van bio-katoen. Als het praktisch gedaan is met die menstruatie (en ik normaal over stapte op inlegkruisjes) gebruik ik het cheeky model “light” van tencel of het bikini-model “light”.Deze laatste drie heb ik allemaal in maat L (een maat groter dan mijn normale maat) omdat ze laag vallen en ik een dikke kont heb:-). Als ik ga sporten en niet wil dat je de onderbroek door mijn yogalegging heen ziet, gebruik ik de Active.

menstruatieondergoed snuggs modellen

Van linksboven naar rechtsonder: bikini, classic, high waist, hugger

Mijn ervaringen met menstruatieondergoed

Hoe bevalt het ondergoed? Nou super! Zo goed dat ik een samenwerking met snuggs ben aangegaan. Maar daarover later in dit blog meer (tip van de sluier: ik mag je korting geven).

Ik zal de voor- en nadelen opnoemen, zodat jij jouw eigen afweging kunt maken:

Voordelen

• Het verschuift niet, zoals maandverband. Fijn als je net zoals ik veel draait in je slaap (daardoor lekte ik vaak door in de eerste 2 nachten). Ook heel fijn met sporten (ik draag ze tijdens pilates en yoga).
• Het voelt veel frisser dan maandverband/inlegkruisjes. Het stinkt niet en voelt droog aan. Als het wel echt nattig voelt, dan weet je dat het tijd is om de onderbroek te vervangen. De allereerste keer ben ik dus wél doorgelekt, omdat ik dacht dat het nat hoorde te zijn. Ik had de onderbroek veeel te lang aangehouden haha. Gelukkig is dat daarna nooit meer gebeurd.
• Je hoeft er niet meer aan te denken om op tijd nieuwe menstruatieproducten te kopen. Je hebt ze altijd in huis. Ideaal.
• Het is duurzamer dan maandverband en tampons. Iets wat ik zelf belangrijk vind, omdat ik probeer duurzaam te leven.
• Als je om wat voor reden niet tevreden bent, krijg je tot 3 onderbroeken je geld terug. Vind ik echt heel tof! Niet dat ik ze terug heb willen sturen, maar toch.

Naar de sportschool met de heavy high waist. Als je niet wil je dat de randen van de onderbroek ziet zitten, kies je het best voor het Brazilian-model. Mij maakt het persoonlijk niet zoveel uit. Ik ga sporten, niet naar een modeshow;-)

Nadelen

• Ze zijn duurder dan een gemiddelde gewone onderbroek. De prijzen variëren van 32 tot 44 euro. Daar tegenover staat dat je met 1 onderbroek 1,5-2 jaar kunt doen. Sommige gebruikers schijnen er nog langer mee te doen. Als je het zo bekijkt, valt het reuze mee. Tip: koop er 3 of 5 tegelijk, dan krijg je 10% of 20% korting. Scheelt weer.
• Als je buitenshuis bent en je wilt de onderbroek vervangen, dan heb je iets nodig om je vieze onderbroek in te doen. Snuggs heeft daar overigens een speciaal waterdicht zakje voor.
• Wasverzachter kun je beter niet gebruiken, omdat dat het absorberende laagje kan aantasten. Dat geldt ook voor de droger. Voor mij geen probleem (ik heb niet eens een droger), maar wel iets om rekening mee te houden.

Kortingscode: 15% korting

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je het menstruatieondergoed van snuggs proberen? Met de code moesmeisje krijg je 15% korting op alle aankopen in de webshop van snuggs. Dat komt bovenop de korting bij 3 of 5 exemplaren.

Heb je nog vragen? Laat gerust een reactie achter. Ik kan je natuurlijk alleen vanuit mijn eigen ervaring antwoord geven, maar hopelijk heb je daar wat aan.

Dit blog is geschreven in samenwerking met snuggs. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met meer vertrouwen, plezier en rust moestuinieren?

 Doe dan een van mijn online moestuincursussen. Lees hier meer