Groentevideo

Rode kool kweken

Wil jij rode kool kweken? Dan zul je wat geduld moeten hebben. Het is niet een groente die je binnen 6 weken kunt oogsten. Maar geloof me, het is het wachten meer dan waard! In deze video leer ik je alles over rode kool kweken: van zaaien, tot uitplanten en oogsten.

Tags:

Winterwortel zaaien | Winterpeen zaaien

Winterwortel zaaien gaat eigenlijk precies op dezelfde manier in zijn werk als zomerwortel zaaien. Het duurt alleen wat langer om zo’n winterpeen te kweken. Ik deze video laat ik je precies zien hoe winterwortel zaaien, uitdunnen, bemesten en oogsten in zijn werk gaat.

Tags:

Pastinaak kweken: van zaaien tot oogsten | Pastinaak zaaien in de moestuin

Pastinaak zaaien is niet het allermakkelijkst. Je moet flink wat geduld hebben, want het kan soms wel een maand duren voordat de zaden kiemen. En soms kiemen ze helemaal niet. Let goed op dat je geen oude zaden hebt, want bij pastinaak komt dat heel nauw. De zaden zijn niet lang kiemkrachtig. Als ze eenmaal […]

Tags:

MOESTUINVLOG #9 | Moestuin in augustus/september | zaaien begin september | nateelt

In deze vlog neem ik je half augustus mijn moestuin mee in. Wat staat er allemaal in? Wat kan ik oogsten? Wat bemest ik nog voor de laatste keer dit seizoen én wat ga ik nog zaaien als nateelt? Alles wat ik hier zaai, kun je ook begin september en soms ook nog later zaaien.

Nateelt met Aziatische bladgroente | mizuna en sherlihong

Mijn favoriete groente als nateelt in de moestuin is Aziatische bladgroente. Mizuna, bladmosterd of mosterblad worden deze pittige bladgroenten ook wel genoemd. In deze video laat ik zien hoe ik paarse mizuna sla en de groene mosterdsla Sherlihong kweek. Aziatische mesclun en raapsteel mizuna zijn ook geschikte bladgroenten voor de nateelt. Je kweekt ze allemaal […]

Veldsla kweken: van zaaien tot oogsten

Veldsla is een van de makkelijkste groenten om te kweken. Veldsla zaaien doe je einde zomer zodat je richting de winter nog lekker wat bladgroente uit eigen tuin hebt. In deze video leg ik je alles stap voor stap uit.

Tags:

Nieuw-Zeelandse spinazie kweken

In deze video laat ik je stap voor stap zien hoe Nieuw-Zeelandse spinazie kweken werkt: van voorzaaien, tot uitplanten en oogsten. Ik kweek hem zelf in pot, maar vertel je ook hoeveel ruimte hij nodig heeft in de volle grond.

Groenten hergroeien

Groenten laten hergroeien is superleuk en makkelijk om te doen. Bijvoorbeeld in de winter als je toch een beetje wil moestuinieren of als je nog niet zoveel ervaring hebt en op deze manier een beetje wil experimenteren.

Winterpostelein kweken

Winterpostelein zaaien is een slimme manier om ook in de winter en het vroege voorjaar groenten in jouw moestuin te kunnen oogsten. Je zaait deze bladgroente in augustus en september en kunt oogsten vanaf oktober tot april. In deze video leg ik je stap voor stap uit hoe winterpostelein kweken in zijn werk gaat. Van […]

Pluksla kweken

Heb jij een wat kleinere moestuin? Dan is pluksla zaaien in plaats van kropsla een slim idee. Van pluksla kun je ontzettend lang oogsten: maandenlang. Je knipt het af en het groeit binnen no time weer aan.

Tags:

Broccoli zaaien, uitplanten en oogsten | Broccoli kweken

Broccoli zaaien, uitplanten en oogsten. Ik houd ervan! Ook in mijn kleine moestuintje is broccoli kweken iets wat ik elk jaar doe. Zeker deze soort (Calabrese) is fantastisch voor een wat kleinere moestuin omdat je na de oogst van de hoofdstronk nog heel lang kan genieten van roosjes aan de zijscheuten. In deze video laat […]

Tags:

Muismeloen: van zaaien tot oogsten | Cucamelon kweken

Hoe je hem ook noemt; muismeloen, cucameloen of cucamelon, dit grappige vruchtje is een aanwinst in jouw moestuin. Het smaakt naar komkommer met een klein “zuurtje” erin. In deze video laat ik je alles zien: van muismeloen zaaien, tot uitplanten, verzorgen en oogsten.

Rucola kweken

Rucola is een perfecte groente voor in een kleine moestuin. Hij neemt niet veel ruimte in beslag, groeit lekker snel en je kunt hem meerdere keren oogsten. Zeker doen dus!

Tags:

Raapsteel telen

Raapsteel is een geweldige groente als je weinig ruimte in je moestuin hebt, in bakken teelt of gewoon houdt van een groente die je snel en meerdere keren kunt oosten. Ik laat je zien hoe je deze makkelijke groente teelt.

Tags:

Radijs telen

Weten hoe je radijs zaait en verzorgt? En hoe het komt dat je vooral veel loof hebt en weinig of soms geen radijsje? Ik leg het je allemaal uit en laat zien hoe je dat oplost.

Tags:

Palmkool telen

Palmkool kweken is totaal niet ingewikkeld, als je maar even weet hoe het moet. In deze video leg ik je stap voor stap alles uit: palmkool zaaien, uitplanten, bemesten en oogsten. Als alles goed gaat kun je het hele seizoen palmkool eten, of eigenlijk twee seizoenen want het is een twee-jarig gewas.

Tags:

Ui planten

Uien planten kan ook prima in een klein moestuintje. Ze nemen namelijk niet veel ruimte in beslag. Je heb wel een beetje geduld nodig, want heel snel groeien ze niet. Maar je eigen ui kweken en ze dan maanden later oogsten geeft zoveel voldoening dat ik er toch graag tijd voor vrijmaak.

Aardbeien stekken

Aardbeien stekken is een slimme manier om elkaar jaar nieuwe aardbeien te kweken. Heb je eenmaal aardbeien gekocht, dan hoef je nooit meer nieuwe plantjes te kopen, superhandig!

Tags:

Spruitkolen kweken

Spruitkolen zaaien in een mini-moestuin? Ikke wel! Ze zijn veel te lekker om het niet te doen en spruitjes kweken is helemaal niet ingewikkeld als je maar weet hoe je dat doet. En dat ga ik je in deze video stap voor stap uitleggen.

Tags:

Komkommer kweken (in pot)

Wil je komkommer zaaien? Doen! Kan ook prima in een kleine tuin of op je balkon. Komkommer kweken doe ik zelf altijd in pot en dat gaat hartstikke goed. In deze video video leg ik je stap voor stap uit hoe je komkommer kunt zaaien, uitplanten, verzorgen en oogsten.

Tags:

Boerenkool kweken

Boerenkool in een kleine moestuin? Ja hoor, dat kan prima! Boerenkool zaaien doe ik elk jaar en ik zet er dan ongeveer 3 in mijn kleine moestuintje. Wil je boerenkool kweken? Dan is vooral een vruchtbare bodem en genoeg mest belangrijk. Ik laat je stap voor stap zien hoe jij deze heerlijke wintergroente op jouw […]

Tags:

Sugarsnap kweken

Sugarsnaps zaaien kun je thuis doen of direct in de volle grond. Ik laat in deze video het voorzaaien zien. En natuurlijk het uitplanten, verzorgen en oogsten. Als je eenmaal weet hoe is sugarsnaps kweken echt een eitje. Nog een tip: zaai in delen met elke keer 2 weken ertussen. Ze kun je de oogst […]

Tags:

Rode biet kweken

Rode bieten zaaien is supersimpel. Ze hebben bijna niets nodig aan voeding, alleen een beetje compost en later wat kali als de knolontwikkeling een boost nodig heeft. Ik leg je stap voor stap uit hoe je rode bieten kunt kweken: van zaaien en uitdunnen tot oogsten. En daarna: smakelijk eten!

Tags:

Tuinboon kweken

Tuinboon zaaien is totaal niet moeilijk. Maak de kans op opkomen zo groot mogelijk door ze een nachtje in water te weken. Je kunt zaaien vanaf begin maart tot begin april. Als je daarna alle stappen in mijn video volgt, zal je zien dat tuinboon kweken jou ook gaat lukken. Of je nou een grote […]

Tags:

Tomaten kweken in pot

Tomaten kweken in pot of de volle grond. Het kan allebei. Het voordeel van tomaat kweken in pot is dat ze minder snel last van de aardappelziekte krijgen omdat ze minder snel nat regenen (je kunt ze in een kasje of onder een afdakje zetten). In deze video leg ik je stap voor stap uit […]

Tags:

Aardappels telen

Aardappels telen in een kleine moestuin? Ja hoor, dat kan prima! Door op een slimme manier je aardappels te poten kun je er toch aardig wat lekkere maaltjes van oogsten. Ik leg je alles uit over het telen van aardappels: van voorkiemen en poten, tot aanaarden en oogsten.

Tags:

Knoflook: van poten tot oogsten

Zelf knoflook planten is ontzettend leuk om te doen en niet ingewikkeld. En ook heel erg geschikt als je een wat kleiner moestuintje hebt. Ze nemen namelijk niet veel ruimte in beslag. Knoflook planten kan overigens ook in een bak of pot. Dan is de werkwijze hetzelfde, behalve dat je dan niet op een rug […]

Tags:

Courgette kweken

Courgette kweken is niet moeilijk en als het lukt kun je met een beetje geluk van 1 plant wel 30 courgette’s oogsten. In dit stappenplan laat ik je zien hoe jij succesvol courgette kweekt. Of je nou een kleine of grote moestuin hebt.

Tags:

Sperziebonen zaaien, uitplanten en oogsten

In de video leg ik je precies uit hoe je (stam) sperziebonen kweekt: van zaaien tot oogsten. Ook heel erg geschikt voor in een kleine moestuin.

Tags:

Spinazie zaaien, uitdunnen en oogsten

Heb jij een eigen moestuin en wil je spinazie zaaien? In deze video vertel ik je hoe en wanneer je dat het beste doet. Ook in een kleine moestuin kun je prima spinazie kweken. Deze heerlijke bladgroente neemt namelijk niet veel ruimte in beslag. Doen dus!

Tags: