Vlog

MOESTUINVLOG #14 | Moestuin voorbereiden zonder spitten | Zaaien in de volle grond in maart

Het is eind maart en ik kan eindelijk mijn moestuin voorbereiden: onkruid eruit halen en compost verspreiden. Mijn moestuin klaarmaken in het voorjaar doe ik volgens de no dig (niet spitten) methode. Ik ben me steeds meer aan het verdiepen in de moestuin zonder spitten methode en het werkt super! En na het klaarmaken van […]

MOESTUINVLOG #13 | Sugarsnaps en peultjes planten | knoflook bemesten | rondje moestuin en meer!

In deze vlog ga ik mijn sugarsnaps en peultjes uitplanten en laat ik zien hoe ik mijn eigen klimrek maak. Ook geef ik de knoflook een heel klein beetje mest (dit is alles wat ze krijgen want veel mest heeft knoflook niet nodig). In mei krijgen ze nog een klein handje kali. Ik laat je […]

MOESTUINVLOG #12 | (Voor)zaaien in maart | dahlia’s voortrekken | verspenen

Het is maart! En dat betekent dat het moestuinseizoen officieel begonnen is. Eindelijkkkk. Ik laat je zien wat je in maart allemaal kunt voorzaaien en verspenen. Ik ga de eerste dahlia’s voortrekken en nog veel meer leuks!

MOESTUINVLOG #11 | Moestuin in februari: (voor) zaaien en oogsten, planning maken en nog veel meer!

Mijn allereerste zelf opgenomen en gemonteerde vlog is een feit! Ik neem je mee naar mijn moestuin om te laten zien hoe mijn moestuin in februari eruit ziet. Ik laat je zien wat je kunt zaaien in februari, wat er ondertussen al is opgekomen, ik geef je tips voor een goede planning voor het aankomend […]

MOESTUINVLOG #10 | Moestuin eind oktober/begin november | Moestuin in de herfst

Het is alweer eind oktober, bijna november. Wat een maand. Zo warm en zonnig. Heerlijk! En dat zie je ook aan de moestuin, want die ziet er nog heerlijk groen en kleurig uit. Ik laat je zien wat ik er nog allemaal in heb staan (ook vers groen!), ga wat dingen planten én oogsten. Oh […]

MOESTUINVLOG #9 | Moestuin in augustus/september | zaaien begin september | nateelt

In deze vlog neem ik je half augustus mijn moestuin mee in. Wat staat er allemaal in? Wat kan ik oogsten? Wat bemest ik nog voor de laatste keer dit seizoen én wat ga ik nog zaaien als nateelt? Alles wat ik hier zaai, kun je ook begin september en soms ook nog later zaaien.

MOESTUINVLOG #8 | Moestuin in mei | Zaaien en uitplanten in mei

Eindelijk! Alle groenten zijn afgehard. Ik laat je zien hoe mijn moestuin in mei er uitziet, wat ik allemaal uitplant en heb gezaaid. Loop je weer mee?

Tags:

MOESTUINVLOG #7 | De moestuin eind april/begin mei | (Voor)zaaien en oogsten

Een rondje door mijn moestuin en achtertuin eind april/begin mei. Wat staat er allemaal in mijn moestuin, wat heb ik gezaaid en ga ik nog zaaien en wat heb ik binnen allemaal voorgezaaid. Loop gezellig mee!

Tags:

MOESTUINVLOG #6 | (Voor) zaaien in maart | Moestuin in maart

Wat kun je (voor) zaaien in maart? In deze vlog laat ik het je allemaal zien. Inclusief praktische tips voor het recyclen van producten om in en mee voor te zaaien.

Moestuinvlog #5 Moestuin in januari I Zaaien in januari

Wie denkt dat er niets te doen is in de moestuin in januari heeft het mis. Zelfs zaaien in januari is mogelijk. In deze video laat ik je zien wat ik deze maand doe: zowel in de moestuin als binnen.

Moesvlog #4 Moestuin in de herfst

In deze moestuinvlog laat ik je zien wat er nog allemaal in mijn moestuin staat in de herfst. Ik ga lekker oogsten, haal de courgetteplanten eruit en zet er nieuwe dingen in!

Moesvlog #3 Slakken, oogst en nateelt

In deze vlog laat ik je zien hoe het er nu aan toegaat in mijn moestuin: slakken rapen en flink oogsten. En ik geef je allerlei tips voor nateelt in de moestuin. Lekker zaaien dus!

Moesvlog #2 Update nieuwe moestuin

Een paar maanden nadat ik mijn nieuwe moestuin kreeg, ziet het er al heel anders uit. Ik laat je zien wat er terecht is gekomen van mijn plannen, wat ik er nu allemaal in heb staan en ik geef je ook nog allerlei handige tips. Loop je gezellig mee?

MoesVlog #1 | Een extra stukje grond erbij en dit ga ik daar doen

Yeahhh, ik heb er een moestuintje van 15m2 bijgekregen op een andere locatie! Ik laat jullie graag zien hoe mooi het hier is, hoe ik mijn bodem klaar heb gemaakt en wat ik hier allemaal van plan ben het komende moestuinseizoen. Kijk je mee?

Moestuin in december

Loop je een rondje mee door mijn moestuin? Dan laat ik je zien hoe ik hem winterklaar maak en wat er nog allemaal opstaat.

Moestuin in november

In deze live video laat ik je zien wat er nog allemaal in mijn moestuin groeit eind oktober/begin november. En ik ga nog wat planten in november: knoflook!

Rondje moestuin in september

Ik neem je mee tijdens een rondje moestuin in september. Wat staat er allemaal op mijn lapje (onder andere vers groen!), hoe groeit het en wat ga ik er nog inzetten/zaaien? Loop je mee?

Moestuin in potten en bakken

Ook als je geen lapje grond hebt, maar bijvoorbeeld alleen een klein stadstuintje of een balkon/terras kun je prima je eigen groente, kruiden en fruit verbouwen.

Zaaien in augustus

Wil je nog wat in je moestuin zaaien in augustus? Dat kan! Er zijn nog genoeg mogelijkheden: van radijs tot rucola. Ik laat je zien wat ik nog allemaal ga zaaien. Onder andere als nateelt van aardappels en sperzieboontjes.

Rondje moestuin 11 augustus 2020

Ik neem je af en toe mee op avontuur door mijn mini-moestuintje. Hoe staat het ervoor? wat heb ik gezaaid, wat kan ik oogsten, wat gaat er goed en wat minder goed? a