Over mij

Ik ben Kim Nelissen, een enthousiaste moestuinier uit de stad Utrecht. Ik heb een stadsmoestuin van nog geen 6,5 m2 in buurttuin de Cremertuin.

Moestuinier in de stad

Als kind had ik een eigen minituintje in de grote tuin van mijn ouders. Daar was ik altijd bezig: vijvertjes bouwen en plantjes uit de tuin van mijn ouders stelen en overzetten in die van mij. In de tuin hadden mijn ouders een kas met groenten staan. Ik hielp vaak mee met het plukken van verse sperzieboontjes: een moestuinier in de dop was geboren.

moestuinier in de stad

Altijd in de tuin als kind

Van groenten in pot…

Als volwassene bleef mijn liefde voor tuinieren. Vol trots heb ik mijn kleine stadstuin in de afgelopen jaren omgebouwd tot een wilde urban jungle. Helaas heeft mijn tuin te weinig zon om serieus groenten te verbouwen. Tomaatjes, lente-ui, kruiden en wat sla in pot doen het aardig, maar heel veel meer mogelijkheden heb ik niet.

Naar heuse stadsmoestuin

Groot was dus mijn geluk toen ik in 2015 hoorde dat er een buurtmoestuin in mijn wijk bleek te zijn. Mét vrije lapjes grond! Ondertussen ga ik alweer mijn derde seizoen als moestuinier in. En wat is het leuk! Ik sta elke keer weer versteld van hoeveel er mogelijk is in een kleine stadsmoestuin. Ik blijf maar nieuwe groenten ontdekken, terwijl mijn mini-moestuintje helaas niet groter wordt;-) Maar daardoor leer ik steeds efficiënter moestuinieren.

Moestuinier in de stad

Nog steeds mijn favoriete plek

Als moestuinier in de stad deel ik in mijn blog graag mijn ervaringen en kennis met jou. Want geloof me, ook moestuiniervingers kun je kweken.

Fleur Toch Op

Sinds 2020 help ik mensen in Utrecht en omgeving met het vergroenen en opfleuren van hun stadstuin-of balkon. Ik denk mee over kleurgebruik, planten, de inrichting van het tuin/het balkon en het aantrekken van meer insecten en vogels. Wil je een moestuintje beginnen, maar weet je niet hoe? Dan bedenk ik een haalbaar plan voor jou. Of het nou in de volle grond of in potten en bakken is. Dus wil jij hulp bij jouw tuin- en balkonstyling? Neem contact op!

Ik wens je veel moestuin- en eetplezier!