Moesmeisje in de media

Ik deel mijn enthousiasme en liefde voor moestuinieren het liefst met de hele wereld. Zodat ik anderen inspireer en motiveer om ook met een moestuintje te starten.

Moestuinieren in de media

“Wil je wat vertellen over jouw moestuin?” Die vraag hoef je me maar een keer te stellen. Als je zo gek bent op je hobby, dan wil je daar natuurlijk het liefst de hele dag over praten;-) Door in de media te vertellen over moestuinieren, hoop ik te laten zien dat je ook middenin de stad prima een moestuintje kunt hebben. Mijn grootste wens is dat steeds meer mensen in de stad hun eigen groenten verbouwen.


Op televisie


moestuinieren media_ RTV Utrecht Toen ik via via hoorde van het project Vers uit de Tuin, heb ik me meteen aangemeld. Want wat is er nou leuker om een deel van jouw oogst te delen met buurtgenoten? Superleuk om nieuwe mensen te ontmoeten en degenen die nog niet moestuinieren er van alles over te vertellen. Toen de oprichtster me vroeg of RTV Utrecht me over mijn deelname mocht interviewen, zei ik natuurlijk meteen ja:-)

moestuinieren media_ RTV Utrecht

Het TV-interview is ontzettend leuk geworden!


In een online magazine


moestuinieren media_ RTL Nieuws RTL nieuws besteedde in haar magazine aandacht aan moestuinieren. In het artikel ‘Groen geluk: tips & tricks voor een geslaagde moestuin’ was ik een van de geïnterviewden. Een klein deel van het interview:

moestuinieren media_ RTL Nieuws

‘Wat het moestuinieren me brengt? Ontspanning, de kick van het oogsten, natuurlijk. Maar ik heb ook veel meer waardering gekregen voor de seizoenen. Ik ben zo blij als de lente begint, de temperatuur stijgt, de zon weer langer schijnt. Ik maak de wisseling van de seizoenen bewuster mee, beleef de seizoenen veel intenser. Prachtig is dat.’


In een papieren magazine


Moestuin media_ Tuinseizoen magazineTuinseizoen Magazine benaderde mij voor hun rubriek ‘Groene Blogger’. In die rubriek vertelt een bloggende (moes)tuinierder alles over zijn haar (moes)tuin. Het werd een prachtige spread met foto’s en een leuk interview.


Op de radio


moestuinieren media _NPO Radio 1Radio1 besteedde in haar programma ‘Trending Vandaag’ aandacht aan het project Vers uit de Tuin. Daarin was ik ook even te horen.


Op websites


moestuinieren media_ De betere wereld Ook de Betere Wereld besteedde op haar website in een artikel aandacht aan het project Vers uit de Tuin. Zo ontzettend leuk! En dus ging ik op de foto en gaf een interview. Een klein deel van het artikel:

moestuinieren media_ De betere wereld

Kim Nelissen: “Superleuk initiatief! Ik heb een stadsmoestuin in Utrecht en leer steeds efficiënter te moestuinieren. Als ik iets overhoud kan ik het nu delen met mensen in de buurt. Wie weet worden ze zelf dan ook wel enthousiast over het telen van hun eigen groenten. Maar eerst maar eens alles laten groeien.”


moestuinieren media_ GRN United Ik ben een van de vaste inspirators/bloggers op GRN United, het nieuwe platform over duurzaamheid.

moestuinieren media_ GRN United

De inspirators bloggen over hun zoektocht naar een duurzamer leven. Ik probeer lezers met mijn blog te laten zien dat moestuinieren helemaal niet zo moeilijk is. Ook niet als je in de stad woont en een klein tuintje of een balkon hebt.