Online cursus ‘Begin jouw eigen moestuin’

Het hele jaar eten uit eigen tuin met Moestuin Basics

‘Help! Ik heb een klein volkstuintje bemachtigd of ik ga een stuk van mijn achtertuin omtoveren tot moestuintje, maar ik heb geen idee waar ik moet beginnen!’ ‘Ik heb wel al dingen gelezen over moestuinieren, maar nergens worden dingen écht duidelijk uitgelegd.’ ‘Ik zie door de bomen het bos niet meer, het is te overweldigend allemaal.’ Geen stress, dit is voor heel veel beginnende moestuiniers herkenbaar.

Toen ik in 2016 een heel klein moestuintje bemachtigde in een buurttuin in de wijk, was ik ook compleet overweldigd. Het hele internet staat vol met informatie, maar nergens staat een handig stappenplan met duidelijke uitleg. Ik ben dus maar gewoon begonnen en dat was het eerste jaar 1 grote teleurstelling. Ik had namelijk geen idee wat ik aan het doen was en veel groenten zijn nooit op mijn bord beland.

Gelukkig ben ik een doorzetter en is het allemaal goed gekomen. Ondertussen eet ik het hele jaar rond uit eigen moestuin. Maar oh wat had ik het fijn gevonden als ik toen een cursus had kunnen volgen over je eigen moestuin beginnen. Dat had me zoveel tijd en frustratie bespaard. Dus ik dacht, ik ga andere mensen helpen en al mijn kennis en 6 jaar moestuinervaring stoppen in een online cursus. Zodat zij meteen alle info bij elkaar hebben die ze nodig hebben om te starten.

 

Veel mensen denken na hun eerste mislukte poging ‘Dat moestuinieren is niets voor mij, ik bak er niets van’ en stoppen. Zonde! Want met een goede voorbereiding kun ook jij een succesvolle moestuinier worden. Ja, ook als je geen groene vingers hebt. Ik ga jou helpen om goed voorbereid en vol vertrouwen een moestuin te beginnen.

Ben jij ook nog een moestuingroentje en wil jij ook:

 

 • Ontspannen aan de slag met moestuinieren, zonder overweldig te raken?
 • Stap voor stap duidelijke en simpele uitleg met veel beeld, zodat je precies weet wat je moet doen?
 • Het hele proces van zaadje tot eten op je bord meemaken, omdat je van A-Z leert moestuinieren?
 • Meteen het eerste jaar eten uit jouw eigen moestuin, omdat je de mislukkingen overslaat?
 • Geld besparen op steeds duurder wordende groenten, omdat jij ze nu zelf kweekt?

Wat krijg je en wat kost het?

In mijn online cursus ‘Begin jouw eigen moestuin’ neem ik je aan de hand mee. In 7 modules (met video, tekst, foto’s en lekker veel praktische tips) leer je op jouw eigen tempo alles wat er komt kijken bij het starten van jouw eigen moestuin. Ook krijg je specifieke tips voor een kleine moestuin en kun je meer dan 50 groentenvideo’s bekijken waarin je leert ze op te kweken (van zaaien tot oogsten). En als extra bonus krijg je toegang tot een webinar over het starten van jouw eigen moestuin.

Dit alles kost jou nu eenmalig 119,-

Je kunt de cursus volgen wanneer je maar wil, ook als je wat later wil starten. De toegang is onbeperkt. Dat geldt ook voor de Masterclass.  

Dit ga je allemaal leren in de cursus

 • Hoe je jouw bodem voorbereidt
 • Welke groenten geschikt zijn voor jouw situatie
 • Thuis voorzaaien
 • Hoe je groenten verspeent
 • Groenten afharden
 • Je groenten succesvol uitplanten
 • Direct zaaien in de volle grond
 • Je groenten uitdunnen na opkomst
 • De basics over bemesten
 • Water geven 
 • Plaagdieren bestrijden zonder gif

  Ben jij klaar voor eten uit eigen moestuin? Meld je dan nu aan!

 

Praktische info

 • Deze cursus ‘Begin jouw eigen moestuin’ is voor iedere beginner die een moestuintje in de volle grond tot ongeveer 25m2 heeft of wil gaan aanleggen. Of je nou in de stad woont of in een dorp. Dat maakt niets uit.
 • Als je een grotere moestuin hebt, kun je deze cursus uiteraard ook volgen. Je hebt dan alleen wat minder aan sommige tips die specifiek voor een kleine moestuin zijn. De basis is verder hetzelfde.
 • Je volgt de online cursus via de Tuinschool Online, een platform waar je nog veel meer leuke en praktische tuincursussen kunt volgen.
 • Je kunt de cursus op jouw eigen tempo volgen. Je blijft onbeperkt toegang houden.
 • Je kunt de cursus op je computer/laptop volgen, maar ook gewoon vanuit je luie stoel op je telefoon met onze cursus-app.
 • Na de betaling ontvang je een welkomstmail met daarin informatie over hoe je je kunt aanmelden.
 • Je hebt gratis toegang tot de besloten online community, waar je vragen kunt stellen, je vorderingen en je uiteindelijke plan met andere cursisten kunt delen. Ook kun je in de algemene community kletsen met andere (moes)tuiniers over allerlei onderwerpen op het gebied van tuinieren.
 • Ben je om wat voor reden dan ook niet tevreden en heb je niets aan deze cursus gehad? Dan krijg je binnen twee weken je geld terug.

Cursus Maak je eigen Moestuinplan

Wil je meteen gestructureerd aan de slag en een goede planning maken? Volg dan ook mijn online cursus Maak je eigen Moestuinplan.In deze cursus leer je stap voor stap jouw eigen moestuinplattegrond op papier zetten, rekening houdend met welke groenten goed naast elkaar kunnen staan (combinatieteelt). Zo weet je precies wanneer je wat, waar in je moestuin gaat kweken. Je leert hoe je het hele jaar uit jouw tuin kan eten door niet alleen een hoofdteelt, maar ook een voorteelt en nateelt in te plannen. Schaf je de cursussen allebei tegelijk aan? Dan krijg je een leuke korting van 19,- op de 2e cursus. Dat aanbod krijg je nadat je de eerste cursus hebt betaald. Als je aangeeft de 2e cursus ook te willen aanschaffen, geef je jouw bank toestemming om dat bedrag ook af te schrijven. Je hoeft je dus niet 2x aan te melden of te betalen. Dat gaat dan automatisch. 

 

Over Moesmeisje

Oh ja, dan nog even in het kort wat over mij, jouw docent. Ik ben Kim Nelissen, oftewel Moesmeisje. Ik deel alles wat los en vast zit, als het maar met moestuinieren te maken heeft. Dat doe ik vooral op mijn eigen site moesmeisje.nl, mijn YouTube-kanaal en mijn Instagram-account. Ook op Facebook, Pinterest en Twitter ben ik (een soort van) actief.

30 verschillende groenten, kruiden en kleinfruit

Ik woon met mijn twee katten in Utrecht stad, waar ik sinds 2016 een eigen moestuintje heb in een buurttuin. Eerst 6m2 en nu 15m2. Daarnaast kweek ik ook nog van alles in potten en bakken in mijn stadstuintje. Alles bij elkaar kweek ik zo’n 30 verschillende groentes, kruiden, wat kleinfruit en plukbloemen. Je hoeft dus helemaal geen grootgrondbezitter te zijn om zelf eten te verbouwen. Zeker met een moestuinplan in handen, kun je ontzettend veel bereiken op een klein oppervlakte. Ik wens je ontzettend veel plezier met deze cursus!