Online cursus ‘Maak jouw eigen moestuinplan’

Hogere opbrengst en meer plezier

 

“Help! Ik heb allerlei zaden gekocht, maar wat moet ik waar zaaien en wanneer dan?” “Ik heb in augustus al lege plekken in mijn moestuin, hoe los ik dat op? ” “Ik wil meer opbrengst halen uit mijn moestuin, hoe krijg ik dat voor elkaar?” “Hoe zorg ik dat ik niet steeds achter de feiten aanloop?”

Geloof me, je bent niet de enige. In de eerste buurttuin waar ik lid was, begonnen nieuwe leden elk jaar vol enthousiasme om na een half jaar te verzuchten dat moestuinieren toch wel ingewikkeld was en dat de oogst zo tegenviel.

Ook ik begon zo met mijn moestuinavontuur. Totdat ik na een tweede jaar vol teleurstellingen op het idee kwam om een moestuinplan te maken.
Het was even wat werk (ik had geen online cursus om me te helpen), maar nu flans ik dat ding elk jaar zo in elkaar. Een paar kleine aanpassingen en ik ben weer klaar voor het nieuwe moestuinseizoen.

Kijk jij er naar uit om het moestuinieren wat gestructureerder aan te pakken?

Wil jij ook:

 • Precies weten wanneer en waar je wat moet zaaien?
 • Elk stukje grond in jouw moestuin gebruiken?
 • Het hele jaar eten uit jouw moestuin?
 • Minder chaos en daardoor meer genieten van het moestuinieren?

Meld je dan nu aan voor mijn online cursus ‘Maak je eigen moestuinplan’

Ervaring van cursist Angela van der Vliet: 

 

 

Wat krijg je en wat kost het?

In mijn online cursus ‘Maak je eigen moestuinplan’ neem ik je aan de hand mee. In 9 modules (met video, tekst, foto’s en lekker veel praktische tips) leer je op jouw eigen tempo alles over de verschillende onderdelen van een moestuinplan. Als afsluiter van elke module krijg je een doe-opdracht. Resultaat aan het einde van de cursus: jouw eigen plan op papier!

Inclusief bij de cursus krijg je

 • Verschillende voorbeelden van moestuinplannen die ik in opdracht heb gemaakt 
 • Een Excelbestand dat je elk jaar opnieuw kunt invullen om jouw nieuwe moestuinplan te maken. Van deze cursus heb je dus jarenlang plezier.

Dit alles kost jou eenmalig 119,- Je kunt hem gaan volgen wanneer jij wil. Ook als dat pas volgend jaar is.

De cursus cadeau vragen of geven? Dat kan!

Ben je bijna jarig of moet je nog een cadeau voor de feestdagen verzinnen? Je kunt de cursus ook cadeau vragen of geven aan bijvoorbeeld je vrienden of je familie. Ga naar de speciale cadeaupagina om de cadeaubon te kopen. Jij of degene die de bon koopt, krijgt een QR-code om uit te printen, zodat degene die hem krijgt, zich zelf kan aanmelden.

Ondertussen zijn de eerste 30 enthousiaste cursisten gestart!

 

Dit ga je doen in de cursus:

 • Jouw moestuin op schaal tekenen
 • Groente (en fruit en kruiden) kiezen
 • Zaai-, plant- en oogsttijden per groente noteren
 • De zaai- en plantafstanden per groente opschrijven
 • De mestbehoeftes per groente uitzoeken
 • Uitzoeken welke groenten goed en minder goed naast elkaar kunnen
 • Jouw eigen moestuinplattegrond maken

Ben jij klaar voor een hogere opbrengst en meer plezier in het moestuinieren? Meld je dan nu aan.

 

Praktische info

 •  Deze cursus is voor iedereen. Voor mensen die al even bezig zijn met moestuinieren, maar het maken van een moestuinplan maar bleven uitstellen én voor beginners die meteen gestructureerd aan de slag willen.
 • Kleine of grote moestuin? Maakt niet uit. Een moestuinplan maken is altijd handig.
 • Je volgt de online cursus via de Tuinschool Online, een platform waar je nog veel meer leuke en praktische tuincursussen kunt volgen.
 • Je kunt de cursus op jouw eigen tempo volgen. Je blijft onbeperkt toegang houden.
 • Je kunt de cursus op je computer/laptop volgen, maar ook gewoon vanuit je luie stoel op je telefoon met onze cursus-app.
 • Na de betaling ontvang je een welkomstmail met daarin informatie over hoe je je kunt aanmelden.
 • Je hebt gratis toegang tot de besloten online community, waar je vragen kunt stellen, je vorderingen en je uiteindelijke plan met andere cursisten kunt delen. Ook kun je in de algemene community kletsen met andere (moes)tuiniers over allerlei onderwerpen op het gebied van tuinieren.
 • Ben je om wat voor reden dan ook niet tevreden en heb je niets aan deze cursus gehad? Dan krijg je binnen twee weken je geld terug.

Cursus Moestuin Basics

Ps. Ben je een beginner en weet je nog weinig van moestuinieren en hoe je jouw groenten van zaadje tot volwassen plant opkweekt? Volg dan (ook) mijn cursus ‘Moestuin Basics, waar je van A-Z leert moestuinieren. Van je grondklaarmaken tot (voor)zaaien, uitdunnen, verspenen, uitplanten en je groenten bemesten. Als je de cursussen tegelijk aanschaft, krijg je een leuke korting van 19,- op de 2e cursus. Dat aanbod krijg je nadat je de eerste cursus hebt betaald. Als je aangeeft de 2e cursus ook te willen aanschaffen, geef je jouw bank toestemming om dat bedrag ook af te schrijven. Je hoeft je dus niet 2x aan te melden of te betalen. Dat gaat dan automatisch. 

 

Over Moesmeisje

Oh ja, dan nog even in het kort wat over mij, jouw docent.

Ik ben Kim Nelissen, oftewel Moesmeisje. Ik deel alles wat los en vast zit, als het maar met moestuinieren te maken heeft. Dat doe ik vooral op mijn eigen site moesmeisje.nl, mijn YouTube-kanaal en mijn Instagram-account. Ook op Facebook, Pinterest en Twitter ben ik (een soort van) actief.

30 verschillende groenten, kruiden en kleinfruit

Ik woon met mijn twee katten in Utrecht stad, waar ik sinds 2016 een eigen moestuintje heb in een buurttuin. Eerst 6m2 en nu 15m2. Daarnaast kweek ik ook nog van alles in potten en bakken in mijn stadstuintje. Alles bij elkaar kweek ik zo’n 30 verschillende groentes, kruiden, wat kleinfruit en plukbloemen. Je hoeft dus helemaal geen grootgrondbezitter te zijn om zelf eten te verbouwen. Zeker met een moestuinplan in handen, kun je ontzettend veel bereiken op een klein oppervlakte.

Ik wens je ontzettend veel plezier met deze cursus!