Recepten

Groentetortilla met spinazie en zoete aardappel

Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed de bodem van een grote ovenschaal (minimaal 23 cm bij 23 cm) met bakpapier en knip het overtollige papier weg. Schil de zoete aardappels en snijd in kleine stukjes. Kook ze 5-8 minuten. Giet af en verdeel over de ovenschaal. Verhit de olie en fruit de ui […]

Gezonde zoete aardappel-rode bietentaart

Een echt herfstig recept: zoete aardappel-rode bietentaart. Dit was een probeersel en het lukte zo goed, dat ik het recept graag met jou deel. Voordeel: geen bladerdeeg of hartige taartdeeg als bodem, maar kikkererwten en havermout. Voedzaam en gezond.  De bodem Giet en spoel de kikkererwten af. Laat ze uitlekken. Maal de havermout fijn in […]

Gevulde paprika (vega) gehakt en feta

Wil je eens wat anders doen met paprika in de keuken? Maak dan deze heerlijke gevulde paprika met (vega) gehakt, feta en rijst. Een ware traktatie op tafel.  Zet de rijst op en snijd de bovenkant van de paprika eraf. Snipper de ui, snijd de knoflook en champignons in kleine stukjes. Fruit de ui en […]

Pizza met snijbiet

Snijbiet is een van de meest veelzijdige groenten uit de moestuin. Je kunt er van alles mee doen: in een hartige taart stoppen, lasagne mee maken of een pizza mee bekleden. Deze ‘pizza’ met snijbiet is supersimpel om te maken en staat zo op tafel. Snipper de ui en knoflook fijn. Snijd de snijbiet, inclusief […]

Boerenkool ovenschotel met vegetarische worstjes

Op dit moment (begin maart) ben ik de laatste boerenkool uit de moestuin aan het oogsten. Na een tijdje ben je die stamppot wel zat. Dus bedacht ik mijn eigen variant op een recept dat ik in de Allerhande vond: boerenkool ovenschotel met vegetarische worstjes. En ik ben om: boerenkool uit de oven is minstens […]

Bietenstamppot met geitenkaas

Bietjes zijn heerlijk om gekookt te eten in een warme of koude salade. Mijn lievelingsgerecht is echter bietenstamppot met geitenkaas uit de oven. De zoete en aardse smaak van de bietjes combineert perfect met de hartige en smeuïge smaak van de geitenkaas. Zodra ik de eerste bietjes geoogst heb, staat dit gerecht op tafel. Een […]

Bobotie kruiden: je eigen mix maken

Twee jaar geleden was ik het zat: al die kruidenmixen vol zout, suiker en andere troep. Ik maak nu al mijn kruidenmixen zelf, zoals deze heerlijke bobotie kruiden. Ik geef je ook meteen mijn makkelijke recept voor de rest van dit Zuid-Afrikaanse gerecht. Er zijn tig manieren om zelf een kruidenmix voor bobotie te maken. […]

Lasagne met snijbiet

Het is nu juli en de snijbiet in mijn moestuin groeit als een malle. En dus bedacht ik naast de pasta pesto met snijbiet en de hartige taart met snijbiet ook nog dit heerlijke recept: lasagne met snijbiet. Rul het gehakt in een beetje olijfolie. Voeg naar smaak gehaktkruiden toe (ik gebruik altijd een natriumarme […]

Courgettetaart met geitenkaas

Het is zomer en dat betekent een courgette-explosie in moestuinen door heel Nederland. Op veel moestuinfora vragen moestuinierders zich af wat ze kunnen maken met courgette. Behalve deze heerlijke courgettesoep, maak ik ook graag deze vegetarische courgettetaart geitenkaas. Verwarm de oven alvast voor op 180 graden Celsius en vet de springvorm in met de olijfolie. […]

Hartige taart snijbiet

Snijbiet is een van mijn favoriete groenten in de moestuin. Niet alleen omdat je deze groente nauwelijks in de supermarkt vindt, maar ook omdat je er maandenlang van kunt oogsten. Als ik zin heb in een snelle hap, wok ik de snijbiet en doe hem door de pasta met pesto. Als ik wat uitgebreider wil […]