
Wil je een heerlijk verwarmend herfst- en winterrecept met bloemkool? Probeer dan deze Indiase bloemkoolcurry met zoete aardappel eens. Ik bedacht hem spontaan toen ik een bloemkool over had en hij was zo lekker dat ik het recept graag met je deel. Snijd de roosjes van de bloemkool af. Schil de zoete aardappel en snijd […]
Tags:
Indiase keuken - vegetarisch
Palmkool wokken is echt mijn favoriete manier om palmkool klaar te maken. Lekker simpel en de smaak blijft goed behouden. En die smaak, die is heerlijk! Ook al is palmkool een groente die oorspronkelijk uit Italië komt, hij is echt ideaal voor allerlei Aziatische gerechten, zoals deze gewokte palmkool met ketjap manis en sambal. Heb […]
Tags:
palmkool - vegetarisch - Aziatische keuken - rijstgerecht
Ik ben dol op de Aziatische keuken en zo ook op deze Thaise groene curry met vis. Nog leuker wordt het als ik een deel van de ingrediënten zoals sugarsnaps, peper en knoflook uit eigen tuin kan gebruiken. Ik maakte deze viscurry laatst en mijn huis heeft uren heerlijk gegeurd. Laat je niet afschrikken door […]
Tags:
Aziatische keuken - vis - Sugarsnap
Wie mij een beetje volgt op Instagram weet dat ik groot fan ben van palmkool. Dus elke keer als ik weer een nieuwe ontdekking in de keuken heb gedaan, deel ik die graag met jou. Dit recept voor palmkool met risotto is mijn nieuwe favoriet. Snijd de palmkool in kleine stukken (de dikke nerven haal je […]
Tags:
palmkool - Italiaanse keuken - hoofdgerecht - risotto
Wil je eens wat anders doen met paprika in de keuken? Maak dan deze heerlijke gevulde paprika met (vega) gehakt, feta en rijst. Een ware traktatie op tafel. Zet de rijst op en snijd de bovenkant van de paprika eraf. Snipper de ui, snijd de knoflook en champignons in kleine stukjes. Fruit de ui en […]
Tags:
Paprika/Peper - Aziatische - keuken
De laatste oogst tuinbonen was binnen en ik had een keer zin in wat anders dan een tuinbonensalade. Mijn zelfbedachte risotto met tuinbonen lukte zo goed dat het zonde is om het recept alleen voor mezelf te houden. Maak de bouillon en kook hierin de tuinbonen en doperwten een paar minuten zodat ze nog lekker […]
Tags:
Italiaanse keuken - hoofdgerecht - vegetarisch - Tuinboon
Palmkool roerbakken vind ik persoonlijk de lekkerste manier om deze Italiaanse koolsoort klaar te maken. Heerlijk in risotto, maar ook verrassend lekker in deze vegetarische Thaise curry met tofu. Snijd de tofu in blokjes en marineer hem met wat oosterse wokolie, fijngesneden knoflooktenen en de kurkuma. Laat even intrekken. Ontdoe ondertussen de palmkool van de […]
Tags:
vegetarisch - Aziatische keuken - curry - hoofdgerecht - palmkool
Twee jaar geleden was ik het zat: al die kruidenmixen vol zout, suiker en andere troep. Ik maak nu al mijn kruidenmixen zelf, zoals deze heerlijke bobotie kruiden. Ik geef je ook meteen mijn makkelijke recept voor de rest van dit Zuid-Afrikaanse gerecht. Er zijn tig manieren om zelf een kruidenmix voor bobotie te maken. […]
Tags:
kruidenmix - boboti - vegetarisch - Zuid-afrikaans