Recepten

Gevulde paprika (vega) gehakt en feta

Wil je eens wat anders doen met paprika in de keuken? Maak dan deze heerlijke gevulde paprika met (vega) gehakt, feta en rijst. Een ware traktatie op tafel.  Zet de rijst op en snijd de bovenkant van de paprika eraf. Snipper de ui, snijd de knoflook en champignons in kleine stukjes. Fruit de ui en […]

Risotto met tuinbonen en doperwten

De laatste oogst tuinbonen was binnen en ik had een keer zin in wat anders dan een tuinbonensalade. Mijn zelfbedachte risotto met tuinbonen lukte zo goed dat het zonde is om het recept alleen voor mezelf te houden. Maak de bouillon en kook hierin de tuinbonen en doperwten een paar minuten zodat ze nog lekker […]

Vegetarische Thaise curry met geroerbakte palmkool

Palmkool roerbakken vind ik persoonlijk de lekkerste manier om deze Italiaanse koolsoort klaar te maken. Heerlijk in risotto, maar ook verrassend lekker in deze vegetarische Thaise curry met tofu. Snijd de tofu in blokjes en marineer hem met wat oosterse wokolie, fijngesneden knoflooktenen en de kurkuma. Laat even intrekken. Ontdoe ondertussen de palmkool van de […]

Bobotie kruiden: je eigen mix maken

Twee jaar geleden was ik het zat: al die kruidenmixen vol zout, suiker en andere troep. Ik maak nu al mijn kruidenmixen zelf, zoals deze heerlijke bobotie kruiden. Ik geef je ook meteen mijn makkelijke recept voor de rest van dit Zuid-Afrikaanse gerecht. Er zijn tig manieren om zelf een kruidenmix voor bobotie te maken. […]