Recepten

Bietenstamppot met geitenkaas

Bietjes zijn heerlijk om gekookt te eten in een warme of koude salade. Mijn lievelingsgerecht is echter bietenstamppot met geitenkaas uit de oven. De zoete en aardse smaak van de bietjes combineert perfect met de hartige en smeuïge smaak van de geitenkaas. Zodra ik de eerste bietjes geoogst heb, staat dit gerecht op tafel. Een […]

Oosterse pompoensoep met gember

Herfst! Het oogsten van pompoenen in de moestuin is in volle gang. En dus is het tijd voor dit heerlijke recept voor Oosterse pompoensoep met gember. Warm jezelf lekker op met dit simpele gerecht. Het maken van pompoensoep kan op tig manieren. Ik heb er zelf ook aardig wat geprobeerd. Toch blijf ik elke keer […]

Vegetarische raapstelenstamppot

Ze noemen raapstelen vaak een lentegroente, maar wist je dat je deze knapperige bladgroente ook prima in het najaar kunt telen en dus eten? Deze vegetarische raapstelenstamppot is dan ook een ware traktatie in zowel het voor- als najaar. Deze raapsteeltjesstamppot maak ik mijn mijn standaard stamppotsausje. Onthoud hem dus, want ook in andere stamppotten […]

Vegetarische Thaise curry met geroerbakte palmkool

Palmkool roerbakken vind ik persoonlijk de lekkerste manier om deze Italiaanse koolsoort klaar te maken. Heerlijk in risotto, maar ook verrassend lekker in deze vegetarische Thaise curry met tofu. Snijd de tofu in blokjes en marineer hem met wat oosterse wokolie, fijngesneden knoflooktenen en de kurkuma. Laat even intrekken. Ontdoe ondertussen de palmkool van de […]

Bobotie kruiden: je eigen mix maken

Twee jaar geleden was ik het zat: al die kruidenmixen vol zout, suiker en andere troep. Ik maak nu al mijn kruidenmixen zelf, zoals deze heerlijke bobotie kruiden. Ik geef je ook meteen mijn makkelijke recept voor de rest van dit Zuid-Afrikaanse gerecht. Er zijn tig manieren om zelf een kruidenmix voor bobotie te maken. […]

Eigen tomatensaus maken

Het is zover! Tomatentijd. Mijn planten hangen vol sappige en zoete tomaten. Heerlijk om vers te eten door een salade of op brood. Maar eigen tomatensaus maken doe ik uiteraard ook. Dit simpele recept kreeg ik via een vriendin van een kok in Griekenland. Om deze eigen tomatensaus te maken is het handig als je […]

Lasagne met snijbiet

Het is nu juli en de snijbiet in mijn moestuin groeit als een malle. En dus bedacht ik naast de pasta pesto met snijbiet en de hartige taart met snijbiet ook nog dit heerlijke recept: lasagne met snijbiet. Rul het gehakt in een beetje olijfolie. Voeg naar smaak gehaktkruiden toe (ik gebruik altijd een natriumarme […]

Courgettetaart met geitenkaas

Het is zomer en dat betekent een courgette-explosie in moestuinen door heel Nederland. Op veel moestuinfora vragen moestuinierders zich af wat ze kunnen maken met courgette. Behalve deze heerlijke courgettesoep, maak ik ook graag deze vegetarische courgettetaart geitenkaas. Verwarm de oven alvast voor op 180 graden Celsius en vet de springvorm in met de olijfolie. […]

Hartige taart snijbiet

Snijbiet is een van mijn favoriete groenten in de moestuin. Niet alleen omdat je deze groente nauwelijks in de supermarkt vindt, maar ook omdat je er maandenlang van kunt oogsten. Als ik zin heb in een snelle hap, wok ik de snijbiet en doe hem door de pasta met pesto. Als ik wat uitgebreider wil […]

Couscous salade met sperziebonen

Dit is een van mijn favoriete zomerrecepten: couscous salade met sperziebonen uit eigen moestuin. Helemaal omdat het zo klaar is en je het makkelijk in een schaal meeneemt. Bijvoorbeeld naar het park:-)  Kook de sperzieboontjes (laat ze nog een beetje knapperig) en laat ze afkoelen. Snijd de paprika in stukjes. Breng een halve liter water […]

Pesto van radijsblad: een heerlijke variant op de standaard pesto

Wil je eens wat anders proeven dan de standaard pesto? Maak dan eens pesto van radijsblad. Het is verrassend lekker en zo hoef je na het oogsten van je radijs het loof niet weg te gooien.  Pesto van radijsblad is echt heel simpel om te maken. Je neemt het loof van 1 flinke radijs. Dat […]