Recepten

Groentetortilla met spinazie en zoete aardappel

Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed de bodem van een grote ovenschaal (minimaal 23 cm bij 23 cm) met bakpapier en knip het overtollige papier weg. Schil de zoete aardappels en snijd in kleine stukjes. Kook ze 5-8 minuten. Giet af en verdeel over de ovenschaal. Verhit de olie en fruit de ui […]

Pasta met andijvie en spekjes (vega)

Dit moestuinseizoen had ik zoveel goed gelukte andijviekroppen dat ik het stamppotje een beetje zat begon te worden. Dus maakte ik een keer wat anders: pasta met andijvie en spekjes (de vega variant). Het was zo lekker, dat ik het recept graag met jou deel. Was de andijvie en snij in kleine stukken. Snipper de […]

Gevulde paprika (vega) gehakt en feta

Wil je eens wat anders doen met paprika in de keuken? Maak dan deze heerlijke gevulde paprika met (vega) gehakt, feta en rijst. Een ware traktatie op tafel.  Zet de rijst op en snijd de bovenkant van de paprika eraf. Snipper de ui, snijd de knoflook en champignons in kleine stukjes. Fruit de ui en […]

Kruidenmix Mexicaanse wraps

Ik ben dol op kruidenmixen, ook op de kruidenmix voor Mexicaanse wraps. Maar oh man wat zit er in die zakjes uit de supermarkt ontiegelijk veel zout. Soms wel 1/5 deel van de hele inhoud. Ik maak dus liever mijn eigen Mexicaanse kruidenmix. Het is simpel te maken en in een handomdraai klaar.  Het enige […]

Boerenkool ovenschotel met vegetarische worstjes

Op dit moment (begin maart) ben ik de laatste boerenkool uit de moestuin aan het oogsten. Na een tijdje ben je die stamppot wel zat. Dus bedacht ik mijn eigen variant op een recept dat ik in de Allerhande vond: boerenkool ovenschotel met vegetarische worstjes. En ik ben om: boerenkool uit de oven is minstens […]

Gevulde Chinese koolrolletjes

Meestal roerbak ik Chinese kool, maar deze gevulde Chinese koolrolletjes zijn ook een heerlijke manier om deze kool klaar te maken. En vooral fijn: het kost niet veel tijd. Je kunt ze eten als lunch of voorgerecht. Doe je er rijst bij, dan is het een volwaardig hoofdgerecht. Breng een grote pan met water aan […]

Bobotie kruiden: je eigen mix maken

Twee jaar geleden was ik het zat: al die kruidenmixen vol zout, suiker en andere troep. Ik maak nu al mijn kruidenmixen zelf, zoals deze heerlijke bobotie kruiden. Ik geef je ook meteen mijn makkelijke recept voor de rest van dit Zuid-Afrikaanse gerecht. Er zijn tig manieren om zelf een kruidenmix voor bobotie te maken. […]

Eigen tomatensaus maken

Het is zover! Tomatentijd. Mijn planten hangen vol sappige en zoete tomaten. Heerlijk om vers te eten door een salade of op brood. Maar eigen tomatensaus maken doe ik uiteraard ook. Dit simpele recept kreeg ik via een vriendin van een kok in Griekenland. Om deze eigen tomatensaus te maken is het handig als je […]

Lasagne met snijbiet

Het is nu juli en de snijbiet in mijn moestuin groeit als een malle. En dus bedacht ik naast de pasta pesto met snijbiet en de hartige taart met snijbiet ook nog dit heerlijke recept: lasagne met snijbiet. Rul het gehakt in een beetje olijfolie. Voeg naar smaak gehaktkruiden toe (ik gebruik altijd een natriumarme […]