Recepten

Aardpeersoep met pastinaak

Profielfoto Kim Nelissen
Dick Groot Hulze

In de moestuin heb ik helemaal achterin aardperen staan. Een prachtige plant met mooie gele bloemen die ik graag op vaas zet. En dat niet alleen de knollen van de aardpeer zijn eetbaar en die haal ik er elk najaar grotendeels uit. Deze keer maakte ik er deze heerlijk zachte en romige aardpeersoep mee.

Hoe maak je hem?

Hak de ui en knoflook fijn. Schil de pastinaak, aardpeer en aardappel en snij ze in stukjes. Fruit de ui en knoflook een paar minuten in wat olijfolie. Voeg de aardpeer, pastinaak en aardappel toe en fruit deze ongeveer 10 minuten mee totdat de groenten zacht zijn. Voeg de bouillon toe en laat het geheel ongeveer 20 minuten sudderen totdat de groenten gaar zijn. Voeg halverwege de rozemarijn toe. Pureer de soep tot een gladde massa en voeg de room toe. Laat nog even mee koken.

Tip: wil je wat meer bite? Garneer de soep dan met pijnboompitjes of vega spekjes. Lekker met stokbrood of Turks brood.

Eet smakelijk!

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500 gram aardpeer
  • 400 gram pastinaak
  • 100 gram aardappel
  • 1000 ml groentebouillon
  • 200 gram (plantaardige) room
  • 1 grote ui
  •  3 tenen knoflook
  • 1 el verse rozemarijn
  • olijfolie
Download recept