Ik ben eigenlijk helemaal niet zo’n soepmens, maar deze bloemkool-kerriesoep vind ik echt zo lekker dat ik hem graag met je deel. Het recept komt oorspronkelijk uit de Allerhande, maar ik heb hem in een paar rondes flink aangepast naar mijn smaak.
Verdeel de bloemkool in roosjes en snijd de steel in kleine stukjes. Snijd de aardappel in stukken en hak de knoflook fijn. Verhit een flinke scheut oosterse wokolie in een kookpan en bak hierin de bloemkool, aardappel, knoflook en de kerrie. Blijf goed roeren om aanbakken te voorkomen.
Voeg het water, 1 bouillonblokje en de sojasaus toe. Laat op laag vuur koken totdat de bloemkool zacht is (zo’n 15 minuten).
Rooster ondertussen het amandelschaafsel lichtbruin in een koekenpan. Gebruik geen olie of boter. Haal uit de pan en laat afkoelen.
Doe de kokosmelk en linzen door de soep en laat nog een paar minuten meekoken. Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine. Voeg wat peper toe naar smaak en eventueel nog wat zout.
Bak ondertussen de spekjes krokant in wat olie.
Verdeel de soep over kommen en garneer met de spekes en het amandelschaafsel.
Lekker met naanbrood.
Genieten maar!