Actie!
Pre-order het boek ‘Kleine moestuin, Grote opbrengst’.
€ 20,-
Normaal € 25,-
Verwacht: eind maart !

Recepten

boerenkool ovenschotel

Boerenkool ovenschotel met vegetarische worstjes

Profielfoto Kim Nelissen
Kim Nelissen

Op dit moment (begin maart) ben ik de laatste boerenkool uit de moestuin aan het oogsten. Na een tijdje ben je die stamppot wel zat. Dus bedacht ik mijn eigen variant op een recept dat ik in de Allerhande vond: boerenkool ovenschotel met vegetarische worstjes. En ik ben om: boerenkool uit de oven is minstens zo lekker als een stamppot. Ik deel mijn recept graag met je.

Komt de boerenkool uit eigen tuin? Maak er dan kleine stukjes van en was hem goed. Laat uitlekken.

Verwarm de oven op 200 graden. Doe een flinke scheut olijfolie in de ovenschaal.

Bak de worstjes lichtjes aan totdat ze bruin zijn. Zet ze weg.

Snijd de aardappels in kleine stukjes. Ik laat de schil eraan zitten. Verdeel de aardappels, worstjes, paprika, ui, knoflook en rozemarijn over de ovenschaal en hussel goed door elkaar. Bestrooi met wat zeezout en peper. Zet 20-30 minuten in de oven.

Pak een kom en doe daar de ingrediënten voor de mosterddressing in. Ik proef gewoon even of ik hem in balans vind en pas hem dan eventueel nog aan. Meestal maak ik de dressing wat dunner door er nog een beetje water bij te doen.

Haal de ovenschaal eruit en schep de boerenkool er doorheen. Zet het nog tien minuutjes in de oven tot alles gaar is.

Giet de mosterdressing er voor het opdienen overheen.

Geniet van jouw heerlijke boerenkool ovenschotel!

Boerenkool telen

Wil je weten hoe je zelf boerenkool teelt in de moestuin? Op mijn pagina ‘Info per groente A-Z’ vind je alle info die je nodig hebt.

 

Ingrediënten

  • 650 gram (oven) aardappels of krieltjes
  • 300 gram boerenkool
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 2 bakjes little willies van de Vegetarische Slager of echte saucijsjes in stukjes gesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • verse fijngehakte rozemarijn naar smaak
  • zeezout
  • peper

Voor de dressing:

  • 10 verse salieblaadjes (of meer naar smaak), fijngesneden
  • 3 el mosterd
  • 1,5-2 eetlepels honing of een vervanger zoals ahornsiroop
  • 1 el witte wijnazijn
  • 2 el olijfolie of rijstolie

 

 

Download recept