Courgettepannenkoekjes

Als je moestuiniert, ken je het vast wel: die overdadige oogst courgettes. Op een gegeven moment heb je de courgettesoep, gevulde courgette en courgettetaart wel gehad. Tijd voor iets anders: courgettepannenkoekjes. Heerlijk als bijgerecht of lunch.

Hoe maak je deze courgettepannenkoekjes?

Rasp de courgette tot kleine snippers of doe ze in een keukenmachine. Doe de courgettesnippers samen met het zout in een vergiet of zeef en meng goed. Laat het tien minuten staan en duw/knijp dan het vocht uit de courgette.

Klop de eieren. Snijd de lente-ui in kleine ringetjes, verkruimel de feta, hak de knoflook fijn en snijd de dille fijn. Meng dit met de eieren. Voeg de peper toe en roer goed door. Verspreid de bloem of het boekweitmeel en het bakpoeder erover heen en roer tot een smeuïge massa.

Verhit olie in een pan en doe per keer twee porties van het courgettemengsel in de pan. Je bakt dus twee courgettepannenkoekjes per keer. Druk de hoopjes fijn tot een ongeveer 1 cm dik pannenkoekje. Bak tot allebei de klanten mooi bruin zijn.

Laat ze uitlekken op keukenpapier om het vet op te nemen. Serveer warm of koud. Net wat jij lekker vindt!

Eet smakelijk!

Fotocredit header Mockup Graphics op Unsplash.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ingrediënten

Voor ongeveer 12 kleine koekjes of 6 grote

  • 500 gram courgette
  • 2 eieren
  • 2 lente-uitjes
  • 2 el verse dille
  • 75 gr verkruimelde (vegan) fetakaas
  • Ongeveer 30 gr bloem of boekweitmeel
  • 1-2 knoflookteentjes (naar smaak)
  • 1/2 tl bakpoeder
  • Klein beetje 4-seizoenenpeper (naar smaak)
  • Klein beetje zout (naar smaak)
  • 3 eetlepels olijfolie

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *