Recepten

Courgettesoep met zalm

Snij de ui en knoflook in klein stukjes. Fruit het aan in een pan met een beetje olijfolie.

Snijd de courgettes in grove stukken en bak deze een paar minuten mee. Voeg de kippenbouillon en pesto toe en breng het geheel aan de kook. Laat het ongeveer 20 minuten zachtjes doorkoken.

Pureer dan alles met een staafmixer tot een gladde soep en voeg de room toe. Voeg naar smaak wat peper toe.

Voeg naar smaak de gerookte zalmsnippers op het laatste moment toe en garneer met de peterselie of selderij.

Bon appetit!

Ingrediƫnten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 courgettes
  • 600 ml kippen- of groentenbouillon
  • 2/3 el groene pesto
  • 200 ml room
  • Gerookte zalmsnippers
  • Olijfolie om in te bakken
  • Selderij of peterselie
  • Peper