Het is zomer en dat betekent een courgette-explosie in moestuinen door heel Nederland. Op veel moestuinfora vragen moestuinierders zich af wat ze kunnen maken met courgette. Behalve deze heerlijke courgettesoep, maak ik ook graag deze vegetarische courgettetaart geitenkaas.
Verwarm de oven alvast voor op 180 graden Celsius en vet de springvorm in met de olijfolie. Snijd de courgette en de champignons in dunne plakjes en de ui, knoflook en zongedroogde tomaten in kleine stukjes.
Fruit de ui in olijfolie en voeg even later de champignons, knoflook en zongedroogde tomaten toe.
Klop de eieren los en roer de crème fraiche er doorheen. Meng met de geraspte kaas, tijm/rozemarijn, peper en wat zout.
Bekleed de bakvorm met het deeg. Giet het eiermengsel in de vorm. Verdeel de plakjes courgette en het mengsel van champignons, ui, knoflook en zongedroogde tomaten over het eiermengsel. Vekruimel de geitenkaas erboven en bestrooi met pijnboompitten.
Bak de taart in 40-45 minuten gaar en mooi bruin. Is het eiermengsel nog niet gestold? Laat hem dan wat langer staan. Wil je minder kans op een te natte taart? Gril de courgettes dan even, dan zijn ze minder vochtig.
Smullen maar!
Handige info per groente
Wil je weten hoe je een goede courgette-oogst krijgt? Op de pagina ‘Moestuingroenten A-Z’ lees je hoe je courgette moet telen.