Recepten

couscous salade sperziebonen

Couscous salade met sperziebonen

Profielfoto Kim Nelissen
Kim Nelissen

Dit is een van mijn favoriete zomerrecepten: couscous salade met sperziebonen uit eigen moestuin. Helemaal omdat het zo klaar is en je het makkelijk in een schaal meeneemt. Bijvoorbeeld naar het park:-) 

Kook de sperzieboontjes (laat ze nog een beetje knapperig) en laat ze afkoelen. Snijd de paprika in stukjes.

Breng een halve liter water aan de kook en los daarin het bouillonblokje op. Pel en snijd de ui en knoflook in kleine stukjes. Verhit een flinke scheut olijfolie of oosterse wokolie in een kookpan. Fruit de ui en knoflook en voeg de harissa en de ras el hanout toe. Doe de couscous erbij en roer alles goed door elkaar.

Doe de kokende bouillon er in delen bij. Laat met de deksel op de pan onder af en toe roeren 5-10 minuten staan totdat de couscous het water heeft opgenomen. Kijk voor de precieze hoeveelheden water op verpakking van jouw couscous. Laat de couscous een beetje afkoelen en hussel de sperziebonen en paprika er doorheen. Breng eventueel op smaak met peper.

Garneer met de komkommer, cherrytomaatjes en feta. Ook lekker met blokjes (vegetarische) kipfilet erdoorheen.

Geniet ervan!

Zelf sperziebonen verbouwen?

Weten hoe je zelf sperziebonen verbouwt in je moestuin? Bekijk dan mijn pagina ‘Moestuingroenten A-Z’. Daar staat precies hoe en wat.

Ingrediënten

voor 4 personen

  • 250 gram couscous
  • 1 gele of oranje paprika
  • 200 gram sperziebonen
  • 1 el harissa
  • 1 eetlepel ras el hanout
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 1 blokje groentenbouillon
  • halve komkommer
  • half bakje cherrytomaatjes
  • handje feta
  • peper
Download recept