Geglaceerde wortel met honing en tijm

Een echte traktatie dit recept voor geglaceerde wortel. Ideaal voor de feestdagen of als je een keer indruk wilt maken, zonder uren in de keuken te hoeven staan.

Ik houd van gerechten die bijzonder zijn, maar waar je geen topchef-kwaliteiten voor hoeft te hebben. Gewoon simpel en lekker snel klaar. Dit recept voor geglaceerde worteltjes met honing en tijm is een van mijn favorieten als het tijd is om de wortels in mijn moestuin te oogsten. Extra feestelijk als je regenboogwortels oogst of koopt.

Boen of schrap de worteltjes schoon. Snijd ze door de helft. Zet een grote pan op het vuur en smelt de boter. Schep de worteltjes erdoorheen en bak ze kort.

Schenk de bouillon erbij met een scheut honing. Rits de tijm van de takjes en doe deze erbij, samen met de knoflook. Laat garen op laag vuur totdat de worteltjes beetgaar en lekker knapperig zijn (ongeveer 10 minuten).

Breng op smaak met peper en zeezout. Extra bite: bak dan ook wat rode ui mee.

Schep de wortels op een mooie schaal en serveer als bijgerecht. Heerlijk met bijvoorbeeld aardappels uit de oven.

Geniet ervan!

Zelf wortel kweken

Wil je zelf wortels kweken? Ik mijn video leg ik je stap voor stap uit hoe je dat doet.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ingrediënten

  • 800-1000 gram (regenboog) wortels
  • 100 ml groentebouillon
  • (Rauwe) honing
  • Paar takjes tijm
  • 2 tenen gekneusde knoflook
  • Boter
  • Zeezout
  • Vier seizoenen peper

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *