Meestal roerbak ik Chinese kool, maar deze gevulde Chinese koolrolletjes zijn ook een heerlijke manier om deze kool klaar te maken. En vooral fijn: het kost niet veel tijd. Je kunt ze eten als lunch of voorgerecht. Doe je er rijst bij, dan is het een volwaardig hoofdgerecht.
Breng een grote pan met water aan de kook. Haal mooie, grote bladeren van de Chinese kool en kook ze een voor een 2 minuten. Laat ze goed uitlekken en dep ze eventueel droog met keukenpapier.
Schil en rasp een stuk gember van 2 of 3 centimeter en hak de knoflooktenen fijn. Roerbak het vegagehakt met de gember en knoflook in een paar minuten mooi bruin. Zet het vuur laag of even uit. Snij de paprika in stukjes en roerbak deze nog even mee. Breng op smaak met de sojasaus en de gembersiroop (naar smaak).
Snij de komkommer in kleine blokjes of reepjes. Snij de radijs in plakjes.
Schep een klein beetje van het gehaktmengsel op het harde deel van het koolblad. Doe er dan wat komkommer en radijs op. Rol het blad voorzichtig totdat je een mooi rolletje hebt. Doe dat ook met de andere koolbladeren totdat het gehaktmengsel op is.
Wil je dit gerecht meer vulling geven? Doe dan rijst door het gehaktmengsel.
Geniet van je zelfgemaakte gevulde Chinese koolrolletjes!
Fotocredit header: Alice Henneman