Wil je eens wat anders doen met paprika in de keuken? Maak dan deze heerlijke gevulde paprika met (vega) gehakt, feta en rijst. Een ware traktatie op tafel.
Zet de rijst op en snijd de bovenkant van de paprika eraf.
Snipper de ui, snijd de knoflook en champignons in kleine stukjes. Fruit de ui en knoflook. Voeg het (vega) gehakt toe en daarna de champignons.
Voeg het blikje tomatenpuree toe en een scheutje water. Meng de gare rijst er doorheen. Hak de peterselie fijn en roer deze er op het laatst doorheen. Voeg naar smaak peper en en zout toe.
Vul de paprika met het (vega) gehaktmengsel. Druk goed aan. Verkruimel de feta erboven.
Vul een braadslee of ovenschaal met een laagje water en zet de gevulde paprika’s erin. Bak in 20-30 minuten gaar op 180/190 graden.
Garneer met wat pijnboompitjes.
Geniet ervan!
Zelf paprika telen?
Vind je het leuk jouw eigen paprika te telen? In mijn video leg ik je stap voor stap uit hoe je dat doet.