Recepten

Lasagne met snijbiet

Lasagne met snijbiet

Profielfoto Kim Nelissen
Kim Nelissen

Het is nu juli en de snijbiet in mijn moestuin groeit als een malle. En dus bedacht ik naast de pasta pesto met snijbiet en de hartige taart met snijbiet ook nog dit heerlijke recept: lasagne met snijbiet.

Rul het gehakt in een beetje olijfolie. Voeg naar smaak gehaktkruiden toe (ik gebruik altijd een natriumarme variant). Roer er een half potje tomatenpuree en een scheutje water doorheen. Laat even sudderen. Voeg de snijbiet toe en laat slinken. Zet het vuur uit.

Verhit een andere pan en fruit de ui en knoflook in een beetje olijfolie. Voeg de tomatenblokjes toe. Laat de saus een klein beetje indikken en roer er wat gesneden blaadjes basilicum en oregano doorheen. Zet apart.

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.

Vet de ovenschaal in en giet een dun laagje saus op de bodem. Bedek met lasagnebladen. Maak een laag met het gehaktmengsel en daaroverheen weer een laag saus. Ga door tot het gehaktmengsel op is en eindig met een laagje saus.

Strooi de geraspte grana padano eroverheen en zet 40 minuutjes in de oven.

Lasagne met snijbiet
Laat de lasagne een beetje afkoelen voordat je hem snijdt. Dan is hij wat vaster.

Eet smakelijk!

Voor wat extra bite kun je nog kastanjechampignons toevoegen. Houd je van pittig? Voeg dan wat harissapasta aan de tomatensaus toe

Snijbiet telen?

Weten hoe je snijbiet teelt in je moestuin? Bekijk dan mijn pagina ‘Moestuingroenten A-Z’. Daar staat precies hoe en wat.

Ingrediënten

  • 400 gram gesneden snijbiet
  • (volkoren) lasagnebladen
  • 200-250 gram (vega) gehakt
  • 3 blikken tomatenblokjes of ongeveer een kilo verse tomaten
  • 1 grote ui
  • 2 flinke tenen knoflook
  • gehaktkruiden naar keuze
  • verse basilicum
  • verse oregano
  • peper
  • 2 handjes geraspte grana padano
  • olijfolie
Download recept