Recepten

Oosterse pompoensoep_vegetarische pompoensoep

Oosterse pompoensoep met gember

Profielfoto Kim Nelissen
Kim Nelissen

Herfst! Het oogsten van pompoenen in de moestuin is in volle gang. En dus is het tijd voor dit heerlijke recept voor Oosterse pompoensoep met gember. Warm jezelf lekker op met dit simpele gerecht.

Het maken van pompoensoep kan op tig manieren. Ik heb er zelf ook aardig wat geprobeerd. Toch blijf ik elke keer uitkomen op deze oosterse pompoensoep als lekkerste variant. Ik deel mijn favoriete recept graag met jou.

Zet alvast het water met de bouillonblokjes op het vuur. Snij de ui, rasp de gember en hak de knoflook fijn. Verhit wat olie in een pan en fruit de ui met de gember en de koriander. Haal de pan van het vuur en laat even staan. Snij de pompoen in kleine stukken en ontdoe van de pitten. Je mag de schil eraan laten zitten als je wilt.

Doe alle ingrediënten bij elkaar in de bouillon en laat zachtjes koken tot de pompoen en wortel gaat en zacht zijn.

Pureer met een staafmixer of in een keukenmachine tot een gladde soep. Roer de monchou er doorheen en laat nog even napruttelen. Breng op smaak met zout en peper.

Strooi er op het laatste wat verse peterselie of koriander overheen.

Houd je van wat pittiger? Doe er dan een schepje harissa doorheen. Wil je de soep wat voedzamer maken? Doe er dan wat rode linzen of een aardappel doorheen.

Smullen maar!

Meer soeprecepten

Wil je meer inspiratie opdoen voor lekkere soepgerechten? Kijk dan op mijn receptenpagina. Daar staat onder andere een heerlijke courgettesoep met pesto.

Ingrediënten

-1 kilo pompoen
-1 (rode) ui
-halve winterwortel groot
-1 of 2 tenen knoflook
-2 tl. versgeraspte gember
-1 tl. koriander
-1 l. kruidenbouillon
-50 gr. monchou (warme gerechten)
-Handje peterselie of koriander
-Peper en zout
-Olijfolie of oosterse wokolie

Download recept