Vegetarische Thaise curry met geroerbakte palmkool

Palmkool roerbakken vind ik persoonlijk de lekkerste manier om deze Italiaanse koolsoort klaar te maken. Heerlijk in risotto, maar ook verrassend lekker in deze vegetarische Thaise curry met tofu.

Snijd de tofu in blokjes en marineer hem met wat oosterse wokolie, fijngesneden knoflooktenen en de kurkuma. Laat even intrekken. Ontdoe ondertussen de palmkool van de dikke nerf en snijd in stukjes. Snijd de champignons in vieren en de paprika in repen of stukjes.

Roerbak de tofu totdat hij een krokant korstje krijgt. Voeg daarna de paprika, palmkool en champignons toe en roerbak even totdat de palmkool begint te slinken. Voeg de currypasta toe en na even goed roeren ook de kokosmelk. Laat zachtjes pruttelen.

Kook ondertussen de rijst gaar.

Lekker met een ‘salade’ van mango en komkommer.

Houd je van echt lekker pittig eten? Voeg dan nog een rode peper toe. Je kunt de tofu eventueel vervangen door kipfilet of koolvisfilet. Ook lekker met noedels of mihoen in plaats van rijst.

Eet smakelijk!

Zelf palmkool telen?

Ben jij ook zo dol op palmkool roerbakken? Wil je deze gezonde groente zelf telen? Kijk dan op mijn pagina ‘Moestuingroenten A-Z’ voor alle info.

 

2 Reacties

  1. G.A.J.

    Super lekker, rode curry gebruikt

    Antwoord
    • Kim Nelissen

      Dat is ook lekker en wat pittiger:-)

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ingrediënten

  • Thaise gele curry (Fairtrade Original)
  • Pandan rijst (naar behoefte)
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 gram gesneden palmkool
  • 250 gram kastanje champignons
  • 1 rode of gele paprika
  • 375 gram (1 blok) tofu
  • 1 el kurkuma
  • 2 tenen knoflook

2 Reacties

  1. G.A.J.

    Super lekker, rode curry gebruikt

    Antwoord
    • Kim Nelissen

      Dat is ook lekker en wat pittiger:-)

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *