Recepten

pasta met andijvie

Pasta met andijvie en spekjes (vega)

Profielfoto Kim Nelissen
Kim Nelissen

Dit moestuinseizoen had ik zoveel goed gelukte andijviekroppen dat ik het stamppotje een beetje zat begon te worden. Dus maakte ik een keer wat anders: pasta met andijvie en spekjes (de vega variant). Het was zo lekker, dat ik het recept graag met jou deel.

Was de andijvie en snij in kleine stukken. Snipper de ui. Doe olie in de pan en bak de (vegetarische) spekjes bijna krokant en voeg de ui toe. Bak nog even mee. Zet het vuur uit.

Kook de penne volgens de verpakking. Giet af, doe terug in de pan en roer de kruidenkaas (of soyaroom met tuinkruiden) er doorheen. Voeg de ui en spekjes toe en roer goed door elkaar. Doe als laatste de andijvie erbij. Voeg wat peper naar smaak toe. Houd je van knapperige andijvie, haal de pan dan na een minuutje van het vuur. Wil je de andijvie wat zachter? Laat de pan dan wat langer op het vuur staan, terwijl je blijft roeren.

Bestrooi met wat pijnboompitjes.

Wil je liever pasta met andijvie, maar dan zonder de spekjes? Vervang ze dan door zongedroogde tomaatjes. Ook en heerlijke combinatie.

Eet lekker!

Ingrediënten

  • 200 gram penne
  • 1 grote rode ui of 2 kleine uien
  • 1 bakje speckjes van de Vegetarische Slager
  • halve krop verse (krul) andijvie
  • 4 eetlepels kruidenkaas (of soyaroom met verse knoflook en verse tuinkruiden)
  • handje pijnboompitten
  • 4-seizoenenpeper
  • olie
Download recept