Palmkool is een van mijn favoriete moestuingroenten. Je vind het niet snel in de supermarkt en je kunt er maandenlang van oogsten. Deze veelzijdige groente kun je op allerlei manieren klaarmaken. Ik ontdekte laatst op restjesdag per ongeluk een lekker recept en dat deel ik graag met je: pasta met palmkool.
Zet de pasta op zacht vuur op.
Snij de ui en knoflook fijn en fruit in wat olie. Ontdoe de palmkool van de dikke nerven en snijd in kleine stukken. Doe deze bij de ui en knoflook en roerbak 5 minuten.
Doe de tomatensaus erbij en laat een beetje indikken. Snij de ansjovis in kleine stukjes en voeg toe. Laat nog even pruttelen. Breng op smaak met peper. Door de ansjovis is de saus voor de meeste mensen al zout genoeg.
Giet de pasta af en schep de pastasaus eroverheen. Een lekker extraatje? Bestrooi met geraspte grana padano.
Eet smakelijk!
Ander recept met palmkool
Op zoek naar een ander recept met palmkool? Probeer deze Thaise curry met palmkool dan eens.
Palmkool telen
Wil je zelf palmkool telen? Op mijn pagina ‘Groenten A-Z’ vind je alle info die je nodig hebt.