Recepten

Pasta met (winter)postelein en zalm

Ik ben groot fan van (winter)postelein. Je hebt er weinig omkijken naar in de moestuin en als je het een centimeter of wat boven de grond afknipt, groeit het 1 en soms wel 2x opnieuw aan. Het meest bekende recept met winterpostelein is stamppot, maar romige pastasaus is ook een ideale combi met deze gezonde groente. En bovendien simpel om te maken. Je kunt dit recept ook prima maken met zomerpostelein. 

Verhit wat olijfolie in een koekenpan of wok en laat de winterpostelein slinken. Schep het eruit en zet apart. Bak de knoflook en champignons. Voeg de witte wijn toen en laat tot ongeveer de helft inkoken. Doe de crème fraiche/room erbij, samen met de mierikswortel. Laat zachtjes indikken tot een romige saus ontstaat.

Kook de tagliatelle/spaghetti in ruim water, met eventueel wat zout, beetgaar. Giet af en meng door de roomsaus. Schep de postelein en de (gerookte) zalm erdoor. Gebruik je gewone zalm? Grill deze dan tijdens het koken van de pasta in een grillpan. Breng het gerecht op smaak met peper.

Wil je het echt mooi opdienen? Draai dan met een vork mooie, ronde nestjes van de spaghetti of tagliatelle. Bestrooi met de kappertjes. Ben je een echte lekkerbek? Dan kun je er nog wat grana padano overheen doen.

Geniet!

Winterpostelein uit eigen tuin?

Weten hoe je winterpostelein verbouwt in je moestuin? Bekijk dan mijn pagina info per groente. Daar staat precies hoe en wat.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ingrediënten

4 personen

  • olijfolie
  • 2/3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 400 g winterpostelein of zomerpostelein
  • 250 gram champignons
  • 150 ml droge witte wijn
  • 250 g crème fraîche of kookroom van soja
  • 2 el mierikswortel (gewoon uit een potje)
  • 200 g (gerookte) zalm in stukjes
  • 1 el kappertjes
  • Verse tagliatelle of spaghetti
  • Peper en eventueel (zee) zout

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *