Actie!
Pre-order het boek ‘Kleine moestuin, Grote opbrengst’.
€ 20,-
Normaal € 25,-

Recepten

Pastinaaksoep met schorseneer en vegan spek

Profielfoto Kim Nelissen
Kim Nelissen

Dit jaar oogstte ik voor het eerst pastinaak en schorseneer. Het leek mij een heerlijke combi voor een soep, dus na wat experimenteren is dit het recept geworden. Deze pastinaaksoep met schorseneer en vegan spek is echt een heerlijk verwarmend recept voor in de koude herfst- en winterdagen.

Snijd de ui en hak de knoflook fijn. Schil de pastinaak, aardappel en de schorseneer en snijd in kleine blokjes. Fruit de ui en de knoflook in een beetje olie en doe daarna de pastinaak, schorseneer en aardappel erbij. Hak het takje rozemarijn fijn en voeg toe. Roer even mee.

Voeg de bouillon toe en laat zachtjes pruttelen tot de groenten gaar zijn (ongeveer een kwartiertje). Doe alles in een keukenmachine en mix tot een gladde massa. Je kunt ook een staafmixer gebruiken. Voeg daarna de haverkookroom toe en breng op smaak met peper. Je kunt eventueel nog een beetje zout toevoegen. Wil je de soep wat dunner? Voeg dan wat meer haverkookroom toe.

Snijd de vegan spek in stukjes van ongeveer 2 cm en bak in een beetje olie totdat ze lekker knapperig zijn. Voeg als laatste toe. Garneer eventueel nog een beetje met extra rozemarijn.

Lekker met (knoflook) stokbrood. Heb je geen schorseneer? Dan kun je die eventueel ook vervangen door knolselderij of venkel.

Eet smakelijk!

Headerfoto: Jasmine Waheed on Unsplash

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 500 gram pastinaak
  • 300 gram schorseneer
  • 1 grote of 2 kleine aardappels
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 650 ml bouillon
  • 150 ml haver kookroom
  • takje rozemarijn
  • Olie om in te bakken
  • Peper

 

Download recept