Pesto van radijsblad: een heerlijke variant op de standaard pesto

Wil je eens wat anders proeven dan de standaard pesto? Maak dan eens pesto van radijsblad. Het is verrassend lekker en zo hoef je na het oogsten van je radijs het loof niet weg te gooien. 

Pesto van radijsblad is echt heel simpel om te maken. Je neemt het loof van 1 flinke radijs. Dat doe je in een keukenmachine. Voeg de knoflook, geraspte kaas, olie, het citroensap, de witte wijnazijn en pijnboompitten toe en meng tot een smeuïg geheel. Breng op smaak met zeezout en een snufje peper. En klaar!

pesto radijsblad

Ik had geen zin om de kaas te raspen. Zo ging het ook prima.

Heerlijk op een toastje, maar ook als basissaus door de pasta. Je kunt de pijnboompitten eventueel vervangen door witte amandelen, ongebrande walnoten of hazelnoten.

Je eigen radijsjes telen?

Wil je weten hoe je radijs teelt? Neem dan eens een kijkje op de pagina ‘Moestuingroenten A-Z‘. Daar staat alles wat je moet weten.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ingrediënten

  • Loof van 1 flinke radijs
  • 1 teen knoflook
  • 25 gram geroosterde pijnboompitten
  • 3-4 eetlepels olijfolie zonnebloemolie
  • Handje geraspte grana padano of pecorino
  • Beetje citroensap
  • Beetje witte wijnazijn
  • Peper
  • Zout

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *