Pesto van radijsblad: een heerlijke variant op de standaard pesto
Tags:
vegetarisch - Radijs - Italiaanse keuken - pestoWil je eens wat anders proeven dan de standaard pesto? Maak dan eens pesto van radijsblad. Het is verrassend lekker en zo hoef je na het oogsten van je radijs het loof niet weg te gooien.
Pesto van radijsblad is echt heel simpel om te maken. Je neemt het loof van 1 flinke radijs. Dat doe je in een keukenmachine. Voeg de knoflook, geraspte kaas, olie, het citroensap, de witte wijnazijn en pijnboompitten toe en meng tot een smeuïg geheel. Breng op smaak met zeezout en een snufje peper. En klaar!

Ik had geen zin om de kaas te raspen. Zo ging het ook prima.
Heerlijk op een toastje, maar ook als basissaus door de pasta. Je kunt de pijnboompitten eventueel vervangen door witte amandelen, ongebrande walnoten of hazelnoten.
Je eigen radijsjes telen?
Wil je weten hoe je radijs teelt? Neem dan eens een kijkje op de pagina ‘Moestuingroenten A-Z‘. Daar staat alles wat je moet weten.

Ingrediënten
- Loof van 1 flinke radijs
- 1 teen knoflook
- 25 gram geroosterde pijnboompitten
- 3-4 eetlepels olijfolie zonnebloemolie
- Handje geraspte grana padano of pecorino
- Beetje citroensap
- Beetje witte wijnazijn
- Peper
- Zout
0 reacties