Actie!
Pre-order het boek ‘Kleine moestuin, Grote opbrengst’.
€ 20,-
Normaal € 25,-

Recepten

pittige paprikasoep met tomaat

Pittige paprikasoep met tomaat

Profielfoto Kim Nelissen
Kim Nelissen

Dit jaar ga ik zelf puntpaprika’s telen en ik hoop er dan dit heerlijke, geïmproviseerde gerecht mee te maken. Ik houd zelf altijd wel van een gerecht met een beetje pit, dus bedacht ik deze pittige tomatensoep met tomaten en harissa. Ik deel het recept graag met jou.

Snijd de paprika’s in de lengte doormidden. Vet een ovenschaal of braadslee in met flink wat olijfolie en leg de paprika’s er met de schil naar boven in. Rooster ze in de oven, ongeveer 15-20 minuten op 220 graden. Doe ze daarna even in een bakje met deksel erop, zodat de schil/het vel makkelijk loslaat. Schraap het vel er dan voorzichtig met een mesje vanaf. Snijd in kleine stukjes.

Hak de ui en knoflook fijn en snijd de zoete aardappel in kleine blokjes. Verwarm wat olijfolie in een kookpan en fruit de knoflook en ui. Doe er de paprika, zoete aardappel en harissa bij en roer even door. Voeg daarna de tomatenblokjes en bouillon toe. Laat het een kwartiertje zachtjes pruttelen. Mix tot een gladde soep met een staafmixer of keukenmachine.

Breng eventueel nog meer op smaak met zout en peper. Garneer voor het opdienen met wat koriander of peterselie en eventueel wat knoflookcroutons. Lekker met Turks brood of platbrood en een frisse salade met (vegan) feta of geitenkaas.

Geniet ervan!

Headerfoto:Anne Nygård op Unsplash. 

 

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 4 grote, rode puntpaprika’s
  • 1 zoete aardappel
  • 1/2 blik tomatenblokjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 rode ui
  • 4 tenen knoflook
  • 2 flinke eetlepels harissa
  • 1 liter groentebouillon
  • Bosje koriander of peterselie
  • Eventueel knoflook croutons voor extra garnering
  • Olijfolie
  • Peper en zout naar smaak
Download recept