Recepten

Pizza met snijbiet

Profielfoto Kim Nelissen
Kim Nelissen

Snijbiet is een van de meest veelzijdige groenten uit de moestuin. Je kunt er van alles mee doen: in een hartige taart stoppen, lasagne mee maken of een pizza mee bekleden. Deze ‘pizza’ met snijbiet is supersimpel om te maken en staat zo op tafel.

Snipper de ui en knoflook fijn. Snijd de snijbiet, inclusief stelen, in stukjes. Fruit eerst kort de ui en knoflook en voeg dan de snijbiet toe. Wok tot de snijbiet is geslonken. Laat het goed uitlekken (eventueel in een vergiet).

Besmeer de naanbroden met een flinke laag tomatensaus. Verdeel het snijbietmengsel over het naanbrood. Snijd de champignons in dunne schijfjes en leg op het snijbietmengsel.

Bestrooi met wat vier seizoenenpeper en zout. Garneer met de kaas.

Bak de pizza ongeveer 15 minuten op 200 graden.

Je kunt de pizza met snijbiet eventueel nog besprenkelen met geklopt ei voordat je hem de oven in schuift.

Eet lekker!

Meer recepten met snijbiet? Probeer dan eens mijn hartige taart met snijbiet of mijn lasagne met snijbiet.

Snijbiet telen

Zelf snijbiet telen? In mijn video leg ik je stap voor stap uit hoe je dat doet.

Ingrediënten

Voor 2 pizza’s met snijbiet

  • 2 grote naanbroden naturel
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 125 gram kastanjechampignons
  • 200 ml tomatensaus
  • 100 gram geraspte grana padano
  • 4 seizoenenpeper
  • (zee)zout

 

Download recept