Recepten

raapstelensoep

Raapstelensoep met tuinbonen

Profielfoto Kim Nelissen
Kim Nelissen

Raapsteeltjes is een ontzettend makkelijk te telen groente, die je ook steeds vaker in de supermarkt aantreft. Lekker om te stoven, wokken of rauw te eten als salade. Laatst maakte ik er deze heerlijke frisse raapstelensoep van. Met wat tuinbonen voor een extra bite.

Tot nu toe at ik raapsteeltjes vooral rauw in een salade of maakte ik er raapstelenstamppot van. Maar omdat ik een heel grote oogst had, wilde ik niet 2 dagen hetzelfde eten. Het werd dus een zelfbedacht soepje. Hij werd zo lekker dat ik hem graag met jou deel. Deze raapstelensoep met tuinbonen is super simpel om te maken en hij is zo klaar.

Maak 500 ml groentebouillon. Kook hierin in 5 minuten de tuinbonen gaar en haal ze er met een spatel uit. Zet apart.

Was de raapsteel en laat hem goed uitlekken. Snijd de ui en knoflook in kleine stukken en fruit ze even in een beetje olie. Snijd de aardappel in kleine blokjes en bak 5 minuten. Voeg de raapstelen als laatste toe en bak ze kort mee.

Voeg vervolgens toe aan de bouillon en kook totdat de aardappels zacht zijn. Giet over in een blender of keukenmachine. Giet de soep in een kookpan en roer goed door. Voeg dan een klein beetje groene pesto en wat peper toe.

Roer een scheutje (soja)room door de soep en doe als laatste de tuinbonen er doorheen. Garneer met wat pijnboompitjes.

Genieten maar!

Zelf raapstelen telen?

Wil je weten hoe je zelf raapsteel teelt? Kijk dan op de pagina ‘Praktische info per groente’. Ook prima te telen in een pot of bak op je balkon.

 

 

 

Ingrediënten

  • 300 gram raapsteeltjes
  • 2 aardappelen
  • 1 grote ui
  • 2-3 tenen knoflook
  • 500 ml groentebouillon
  • 3-4 peulen met tuinbonen
  • scheutje (sojaroom)
  • schepje groene pesto naar smaak
  • (4-seizoenen) peper
  • klein handje pijnboompitten
  • scheutje (olijf)olie
Download recept