Recepten

Vegetarische raapstelenstamppot-raapsteeltjesstamppot

Vegetarische raapstelenstamppot

Profielfoto Kim Nelissen
Kim Nelissen

Ze noemen raapstelen vaak een lentegroente, maar wist je dat je deze knapperige bladgroente ook prima in het najaar kunt telen en dus eten? Deze vegetarische raapstelenstamppot is dan ook een ware traktatie in zowel het voor- als najaar.

Deze raapsteeltjesstamppot maak ik mijn mijn standaard stamppotsausje. Onthoud hem dus, want ook in andere stamppotten is het echt een aanrader. Behalve als je gruwelt van mosterd, dan heb je een probleem;-)

Schil de aardappels en snijd ze door de helft. Zet ze op het vuur in een flinke laag water. Snijd de knoflook en de ui en fruit ze in een laagje olie. Voeg een verkruimeld bouillonblokje, wat water en de mosterd doe en laat het pruttelen totdat het een beetje is ingedikt. Haal van het vuur.

Als de aardappels gaar zijn, stamp je ze fijn met een scheutje melk en een klontje boter. Voeg het mostersausje toe en roer goed. Voeg dan de rauwe raapstelen toe en roer goed om.

Breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout. Garneer met de geroosterde pijnboompitjes.

Lekker met vegetarische “Little Willies” van de Vegetarische slager of runderchipolataworstjes.

Geniet van deze heerlijke raapstelenstamppot!

Zelf raapstelen telen?

Heb je een moestuin en wil je zelf raapstelen telen? Op de pagina Praktische info per groente van A-Z vind je alles over hoe je dat doet.

 

 

 

Ingrediënten

  • 750 gram aardappels
  • 200 gram raapsteeltjes
  • 1 ui
  • 1 of 2 teentjes knoflook
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 el. mosterd
  • Handje geroosterde pijnboompitjes
  • Scheutje melk
  • Klontje boter
  • Scheutje olie
  • Peper en zout
Download recept