Recepten

recept koolrabisalade

Rauwe koolrabisalade met rode bietjes

Profielfoto Kim Nelissen
Kim Nelissen

Dit jaar kweekte ik voor het eerst koolrabi dus dat was weer nieuwe recepten verzinnen. Deze rauwe koolrabisalade is mijn voorlopige favoriet. Heerlijk als bijgerecht, maar ook als lunch of als diner met wat knapperig brood erbij.

Deze koolrabisalade zit boordevol groenten en is zo klaar.

Doe de olijfolie, mosterd, azijn, peper en koriander bij elkaar in een kommetje en roer goed door. Schil de koolrabi en winterpeen en snijd in dunne reepjes (julienne). Snijd de courgette met schil ook in dunne reepjes. Rasp de rauwe bietjes grof en meng alles door elkaar.

Roer de dressing door de salade. Snijd de peterselie fijn en meng er doorheen.

Garneer eventueel met eetbare bloemen voor een extra feestelijk effect.

Houd je niet van verse koriander? Gedroogde heeft een andere smaak. Of laat het eventueel helemaal weg.

Eet smakelijk!

 

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 koolrabi
  • 400 gram bietjes
  • 1 winterpenen
  • 1/2 courgette
  • 1 el Franse mosterd
  • 2 el azijn
  • 3 el olijfolie
  • beetje vierseizoenenpeper naar smaak
  • 1 tl (gedroogd) korianderblad
  • Handje peterselie
  • Eventueel wat goudsbloemen of andere eetbare bloemen

 

Download recept