Risotto met palmkool en champignons

Wie mij een beetje volgt op Instagram weet dat ik groot fan ben van palmkool. Dus elke keer als ik weer een nieuwe ontdekking in de keuken heb gedaan, deel ik die graag met jou. Dit recept voor palmkool met risotto is mijn nieuwe favoriet. 

Snijd de palmkool in kleine stukken (de dikke nerven haal je eraf). Snipper de ui en knoflook en rasp wat sinaasappelschil (fijn raspen).

Zet de bouillon op. Doe de palmkool bij de bouillon en kook 5 minuutjes. Haal het daarna met een spatel uit de bouillon en laat uitlekken in een vergiet.

Fruit de ui en knoflook even in de olie. Voeg de risotto toe en roer goed door. Blus af met de witte wijnazijn en een klein beetje sinaasappelsap. Voeg een scheutje van de bouillon toe en de sinaasappelrasp toe en zet het vuur zacht.

Snijd ondertussen de champignons in vieren en bak ze kort in wat olie. Zet apart.

Voeg elke keer wat beetjes bouillon aan de risotto toe totdat de rijst smeuïg is. Voeg dan de palmkool en champignons toe. Roer de grana padano erdoorheen. Breng op smaak met de peper. Bestrooi met wat pijnboompitjes.

Eet smakelijk!

Andere recepten met palmkool

Meer recepten met palmkool ontdekken?

Pasta met palmkool en ansjovis 
Vegetarische Thaise curry met palmkool

 

1 Reactie

  1. Janna Fopma

    jaaa dank voor ‘t recept. Kende palmkool niet en had een tas vol dusss kwam op je site terecht en heb deze risotto gemaakt. De sinaasappel isook echt toegevoegde waarde qua smaak en heb nog wat kruidenkaas/boursin toegevoegd. Dank dat wasmikkelen…

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ingrediënten

  • 300 gram risottorijst
  • 500 gr palmkool
  • 400 gr kastanjechampignons
  • 2 kleine uien
  • 3-4 tenen knoflook
  • 1 liter kruidenbouillon
  • Scheutje witte wijnazijn
  • 100 gr grana padano
  • Klein beetje sinaasappelrasp
  • Klein beetje sinaasappelsap
  • Handje geroosterde pijnboompitten
  • 4-seizoenenpeper
  • Olijfolie of rijstolie

1 Reactie

  1. Janna Fopma

    jaaa dank voor ‘t recept. Kende palmkool niet en had een tas vol dusss kwam op je site terecht en heb deze risotto gemaakt. De sinaasappel isook echt toegevoegde waarde qua smaak en heb nog wat kruidenkaas/boursin toegevoegd. Dank dat wasmikkelen…

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *