Recepten

Risotto met tuinbonen

Risotto met tuinbonen en doperwten

Profielfoto Kim Nelissen
Kim Nelissen

De laatste oogst tuinbonen was binnen en ik had een keer zin in wat anders dan een tuinbonensalade. Mijn zelfbedachte risotto met tuinbonen lukte zo goed dat het zonde is om het recept alleen voor mezelf te houden.

Maak de bouillon en kook hierin de tuinbonen en doperwten een paar minuten zodat ze nog lekker knapperig zijn. Schep ze eruit en zet apart.

Snijd de ui en knoflook fijn en fruit ze in olijfolie. Roer de risotto er doorheen. Blus af met de witte wijn (azijn). Voeg stap voor stap de bouillon toe totdat al het vocht is opgenomen (15-20 minuten).

Bak ondertussen de champignons in een beetje olijfolie en voeg deze samen met de tuinbonen en doperwten toe als de risotto klaar is. Breng op smaak met peper.

Haal de pan van het vuur. Voeg als laatste de grana padano toe en roer goed totdat de kaas gesmolten is. Strooi de pijnboompitten eroverheen.

Eet smakelijk!

Zelf tuinbonen telen?

Weten hoe je zelf tuinbonen teelt? Lees dan mijn blog ‘Tuinboon kweken: stap voor stap uitgelegd’.

Ingrediënten

  • 200 gram risottorijst
  • 2 kleine uien of 1 grote ui
  • 100 ml witte wijnazijn of witte wijn
  • 650 ml warme groentebouillon
  • 50 gram geraspte grana padano
  • 200 gram doperwten
  • 200 gram tuinbonen
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 2 tenen knoflook
  • handje geroosterde pijnboompitten
  • olijfolie
  • (4-seizoenen) peper

 

Download recept