Recepten

Spruitjes plaattaart

Profielfoto Kim Nelissen
Kim Nelissen

Ik had een enorme oogst spruitjes dit jaar. Na spruitjesstamppot, gekookte en gewokte spruitjes, probeerde ik eens wat anders: de spruitjes plaattaart. En oh wat is hij lekker! En simpel om te maken. Want daar houd ik van.

Verwarm de oven op 180 graden.

Rol het bladerdeeg uit en maak opstaande randen.

Zet de spruitjes met een laagje water op het vuur en kook kort, zodat ze nog knapperig zijn. Snijd ondertussen de champignons in schijfjes en bak ze samen met de spekjes. Giet de spruitjes af en snijd ze voorzichtig doormidden.

Verdeel de spruitjes, spekjes en champignons over het bladerdeeg.

Klop de eieren en voeg de crème fraiche toe. Roer tot een gladde massa. Voeg wat peper, eventueel wat zout en Provençaalse kruiden aan het mengsel toe. Meng goed.

Verdeel het eiermengsel over de plaattaart. Bak in ongeveer 25 minuten gaar totdat het eiermengsel goed gestold is.

Geniet!

 

Ingrediënten

  • rol vers bladerdeeg
  • 300 g spruitjes
  • 150 g champignons
  • bakje (vega) spekjes
  • 125 g crème fraiche
  • 4 eieren
  • Provençaalse kruiden (naar smaak)
  • (zee)zout
  • peper
Download recept