Omdat ik allerlei groenten uit de moestuin kan oogsten in het najaar bedacht ik dit supersimpele maar oh zo heerlijke gerecht: traybake met groente en halloumi. In deze traybake zit aardpeer, aardappel, wortel en rode biet, maar je kunt er ook bijvoorbeeld pompoen, zoete aardappel of andere knollen indoen. Net wat jij op dat moment kunt oogsten uit je moestuin of wat je lekker vindt. Met herfstige groenten vind ik deze traybake het lekkerst.
Hoe maak je hem?
Je kunt de knollen schillen als je dat fijn vindt, maar ik doe dat zelf niet, omdat er in en net onder de schil vaak ook voedingsstoffen zitten. Alleen de biet heb ik geschild. Snij de knollen in plakken van ongeveer een halve centimeter dik. Hak de knoflook en de rozemarijn fijn. Mix de groenten, knoflook en rozemarijn met de olijfolie. Verspreid de groenten over een bakplaat met bakpapier eronder of een grote ovenschaal. Bestrooi met wat zeezout. Leg er op de laatst in plakjes gesneden halloumi overheen.
Gril de groenten gaar in het midden van de oven gaar in ongeveer 20-25 minuten 200 graden Celsius. Dat is het!
Tip: eet de traybake met groenten met bijvoorbeeld een pitabroodje en eventueel tzatzikisaus.
Eet smakelijk! Vond je deze groente traybake lekker? Deel het recept van met vrienden en familie of op sociale media. Dat zou ik leuk vinden!
Fotocredit header: Nguyen Dang Hoang Nhu op Unsplash