Ik ben dol op cake én op chocolade. Maar niet zo dol op alle suiker, tarwe (buikpijn!) en boter die daar normaal ingaat. En dus bedacht ik deze vegan chocoladecake: zonder toegevoegde suiker, boter, ei of tarwemeel. En net zo lekker of eigenlijk lekkerder. Een heerlijke cake voor als je bezoek krijgt of gewoon om lekker zelf op te eten;-) Voordeel: hij is zo klaar!
Hoe maak je deze vegan chocoladecake? Simpel. Maal de havermout fijn tot meel in de keukenmachine. Meng dit met het amandelmeel, de cacaopoeder, het bakpoeder en de speculaaskruiden in een kom.
Maal de noten grof in de keukenmachine of hak ze handmatig. Doe de pindaas, banaan en dadels in keukenmachine en meng tot een gladde massa. Doe dit mengsel bij het meel en roer goed door elkaar. Roer de noten er op het laatst doorheen.
Verwarm de oven op 180 graden.
Bekleed een kleine ovenschaal of cakevorm (die van mij is 15cm x 11 cm) met bakpapier en vul met het cakemengsel. Strijk mooi glad en strooi er kokosrasp overheen. Zet het ongeveer 20-25 minuten in de oven. Heb je geen kleine ovenschaal of cakevorm, dan kun je het ook in 6 cupcake-vormpjes doen.
Vind je speculaaskruiden te heftig? Dan kun je een deel ook vervangen door kaneel.
Geniet ervan!