Hak de knoflook fijn en meng deze in een kom met de ketjap manis, sesamolie en sojasaus. Snijd de tempeh in blokjes en marineer deze minimaal een half uurtje in de marinade.
Snijd ondertussen de lente-ui en radijs fijn. Stoom of kook de broccoli en sugarsnaps een paar minuten (zorg dat ze nog knapperig zijn).
Bak de tempeh aan alle kanten bruin in wat Oosterse wokolie. Kook de quinoa volgens de aanwijzing op de verpakking en giet af.
Verwarm ondertussen de satésaus. Doe alles (behalve de lente-ui en cashewnoten) mooi opgemaakt in een kom of schaal.
Garneer als laatste met de lente-ui en cashewnoten.
Houd je van pittig? Voeg dan wat sambal aan de marinade toe. Wissel eens af en gebruik (parel)couscous of rijst in plaats van quinoa. Ook lekker met tofu in plaats van tempeh.
Eet smakelijk!
Je eigen groenten voor jouw vegan poke bowl
Benieuwd hoe je zelf de groenten voor je vegan poke bowl kweekt? Abonneer je dan op mijn YouTube-kanaal of lees mijn blogs.