Recepten

Gevulde snijbietrolletjes

Vegetarische gevulde snijbietrolletjes

Profielfoto Kim Nelissen
Kim Nelissen

Ik was mijn snijbietgerechten een beetje zat en was op zoek naar een nieuw recept met snijbiet. Ik vond een recept (ingewikkeld doen in de oven enzo) en maakte daar mijn eigen simpele versie van met wat andere ingrediënten. Ik vond het zo lekker, dat ik het recept nu deel met jou! Deze vegetarische snijbietrolletjes zijn heerlijk als bijgerecht of als lunch.

Was de snijbiet en snijd de nerf uit elk blad (en bewaar deze), zodat je per blad twee stukken overhoudt. Zorg dat het blad niet scheurt. Breng een grote pan met water aan de kook. Doe per keer 2 bladeren in de pan en laat ze een minuutje of 2 koken en laat ze daarna uitlekken.

Snipper de ui, snij de champignons en 2 snijbietstelen in kleine stukjes en hak de knoflook fijn. Bak ze even in de olie en voeg dan de linzen of het vega gehakt toe. Bak 5 minuten mee. Voeg een scheutje water toe en het blikje tomatenpuree. Roer tot het goed gemengd is. Voeg op het laatst fijngehakte peterselie toe en breng op smaak met peper en eventueel een klein beetje zeezout.

Leg de snijbietbladeren in de lengte op een snijplank. Schep een volle eetlepel van de vulling net iets boven de onderkant van het blad. Rol het blad dan voorzichtig op. Als je meer stevige rolletjes wil maken, dan vouw je eerst de zijkanten naar binnen en rol je ze daarna op, net zoals bij loempia’s.

Voor een meer gevuld gevoel, kun je nog wat zilvervliesrijst toevoegen aan de vulling.

Geniet van jouw zelfgemaakte snijbietrolletjes!

Ingrediënten

Voor ongeveer 2 personen.

  • 500 gram snijbiet (met groot blad)
  • 200 gram linzen of vega gehakt
  • 150 gram champignons
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • Blikje tomatenpuree
  • Handje platte peterselie
  • Olijfolie
  • Beetje water
  • Zeezout
  • Peper
Download recept